Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Ministrul Valentin Iliescu, contestat de PD-L Vâlcea, apărat de postul Mariei Tudor

Democrat-liberalii au simţit că ceva nu este în regulă cu Valentin Iliescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, aşa că, săptămâna trecută, au votat împotriva cooptării sale în organizaţia de la Vâlcea.

Şedinţa în care s-a luat decizia ca Iliescu să fie ţinut la distanţă a fost una tensionată, în care nu au lipsit reproşurile, atacurile şi ameninţările. În cele din urmă, pedeliştii au căzut de acord asupra unui singur lucru: scandalul să nu ajungă în presă. Cu toate acestea, primul care nu a respectat această convenţie a fost chiar ministrul. El s-a dus a doua zi la postul Mariei Tudor, care de altfel i-a şi luat apărarea, măturând pe jos cu vechea gardă a PD-L Vâlcea. Având ocazia de a se adresa poporului din studiourile „oficiosului”, Valentin Iliescu a lovit în stânga şi-n dreapta, fără reţinere. Pedeliştii vâlceni „sunt mai catolici decât Papa când vine vorba de Valentin Iliescu”, dar „trec cu vederea multe alte lucruri” – a spus reprezentantul Guvernului. Ce fel de lucruri? Probabil ilegale sau cel puţin imorale. Iliescu a evitat să dea detalii, deşi normal ar fi fost să spună foarte clar ce anume are de reproşat şi mai ales cui. Din afirmaţiile sale, s-a mai desprins ideea că Iuliana Moise, Dorel Jurcan, Dan Fiera, Petre Grigore şi alţi colegi de partid l-ar fi îngenuncheat în şedinţă, reproşându-i că „a venit să critice conducerea organizaţiei”, dar şi că este „un element destabilizator”. Iliescu a folosit şi termenul „golăneală”, sugerând că pedeliştii vâlceni i l-ar fi atribuit indirect. Din studiourile VTV, ministrul le-a transmis tuturor celor care l-au făcut să simtă frustrat că este un luptător şi că nu va renunţa la nimic din ceea ce şi-a propus. „M-am mobilizat şi mai tare!”, a avertizat reprezentantul PD-L, convins că nu va sta mult timp pe margine. Iliescu a făcut şi o gafă de proporţii, pe care puţini au sesizat-o. Fără să i-o ceară nimeni, acesta a abordat subiectul izvoarelor minerale de la Băile Olăneşti, vorbind despre necesitatea atragerii investitorilor în zonă, despre cât de important este să se modernizeze baza de tratament şi să se îngrijească resursele naturale de acolo. Altfel spus, reprezentantul Guvernului nu e prea încântat de ceea ce a făcut pentru staţiune Maria Tudor, concesionarul izvoarelor, ba din contră. O astfel de scăpare ar fi trebuit să o determine pe femeia de afaceri să-şi ia mâna de pe „protejatul” său, însă se pare că legătura dintre ei este prea puternică. Drept dovadă, se aude că aproape toată presa controlată de ea pregăteşte revenirea în forţă a ministrului Iliescu şi „liniştirea” pedeliştilor cu gura mare.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button