Matei i-a sugerat lui Gutău să nu mai vorbească despre termoizolarea blocurilor, pentru că e un subiect care nu-l avantajează

trucaj_1050După ce Mircia Gutău a acuzat că, în Primăria Râmnicului, este „haos şi o lipsă totală de implicare” în ceea ce priveşte anveloparea termică a blocurilor, că doar 9 astfel de imobile ar fi reabilitate pe fonduri europene, iar preşedinţii de asociaţii s-ar plânge de numărul mare de acte solicitate, Gigi Matei i-a transmis fostului edil că, în cadrul POR, doar în 2015 “s-au izolat 19 blocuri şi altele 9 sunt acum în execuţie”. “Proiectele de anvelopare termică a 17 blocuri sunt deja depuse pentru aprobare la ADR Sud-Vest Oltenia, iar în bugetul local am prevăzut fonduri pentru proiectarea anvelopării termice a încă 200 de blocuri de locuinţe.

Comparativ, în perioada 2009 – 2011, în Rm. Vâlcea, au fost reabilitate termic 11 blocuri, iar în 2012 s-au anvelopat 9. În perioada 2009 – 2011, blocurile s-au anvelopat cu costuri de 25.900 lei (TVA inclus) / apartament, iar în 2015 cu 10.050 lei. (…) Mai doresc să precizez că noi colaborăm foarte bine cu asociaţiile de proprietari interesate să fie incluse în aceste programe de investiţii, ce vor demara, prioritar, în acest an, şi le mulţumesc şi cu această ocazie pentru implicare. Regret că Mircia Gutău lansează acuzaţii nefondate, cu atât mai mult cu cât eu nu l-am atacat şi nici nu am dat publicităţii şi alte valori comparative, care nu îi sunt deloc favorabile”, a replicat primarul interimar Matei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button