Liga Nationala

Maier şi Stanca – golgheterele echipei vâlcene

Maier_Ramona• Cristina Neagu încă nu a „explodat” la Oltchim şi dă impresia că aşteaptă meciurile importante pentru a se evidenţia cu adevărat

În cele trei meciuri jucate până în prezent în Liga Naţională, Oltchim Rm. Vâlcea a marcat 99 de goluri. Rezultă aşadar o medie de 33 pe meci, care propulsează campioana României pe locul secund şi în topul celor mai eficace echipe din campionatul intern, de asemenea în spatele liderei HCM Baia Mare, care are 110 goluri la activ. Cele 99 de goluri au fost înscrise de 15 jucătoare, cea mai prolifică fiind extrema Ramona Maier – 21 goluri, aceasta fiind secondată îndeaproape de pivotul Ionela Stanca – 19 goluri.

 Interesant este faptul că cele două handbaliste au fost principalele marcatoare ale echipei vâlcene în cele două sezoane cât la Oltchim s-a aflat pe banca tehnică antrenorul Gheorghe Tadici. Mai mult decât atât, Ionela Stanca a fost şi golghetera campionatului intern în sezonul 2006-2007.
Locul al treilea în această ierarhie este ocupat de Cristina Neagu – 11 goluri, conducătorul de joc al echipei vâlcene şi al naţionalei de senioare dând deocamdată impresia că nu forţează prea mult pentru a se evidenţia la Vâlcea, probabil pentru a-şi păstra „gloanţele” pentru partidele dificile din Liga Campionilor.

TOP OLTCHIM

Ramona Maier – 21 goluri
Ionela Stanca – 19 goluri
Cristina Neagu – 11 goluri
Valentina Ardean – 9 goluri
Iulia Puşcaşu – 7 goluri
Oana Manea – 6 goluri
Adina Fiera – 4 goluri
Adriana Nechita – 4 goluri
Clara Vădineanu – 4 goluri
Patricia Vizitiu – 4 goluri
Roxana Gatzel – 3 goluri
Gabriella Szucs – 3 goluri
Adriana Ţăcălie – 3 goluri
Steluţa Luca – 1 gol

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button