Liga Nationala

Luminiţa Dinu va deveni mămică

* fostul portar de legendă al handbalului românesc va naşte anul viitor, în luna mai, în preajma finalei Ligii Campionilor, pe care speră că Oltchim o va juca în premieră 

La 38 de ani, vârstă pe care a împlinit-o chiar săptămâna trecută, Luminiţa Dinu a aflat cea mai frumoasă veste din viaţa ei, mult mai importantă chiar şi decât trofeele câştigate pe vremea când era handbalistă: fostul portar al Oltchim-ului şi al echipei naţionale e însărcinată în trei luni. „Nu ştiu ce o să fie, dar nu contează. Băiat sau fată, va fi copilul meu! Atât îmi doresc, să fie sănătos”, a spus Luminiţa Dinu, care şi-a văzut astfel visul cu ochii, va avea în sfârşit un copil, pentru care a răbdat atâţia ani, trăind însă nenumărate clipe de bucurie pe terenurile de handbal, la echipele la care a evoluat.

Luminiţa a aflat vestea că este însărcinată în urmă cu câteva săptămâni, în septembrie, când a fost într-o vacanţă în Slovenia. „Am mers la un ecograf la Ljubljana, la doctorul care avea grijă de mine când jucam la Krim. În momentul în care mi-a spus că sunt gravidă, am plâns de fericire. Cel mai mare vis al meu tinde să devină realitate. Sunt în al nouălea cer. Am câştigat foarte multe trofee de-a lungul timpului, însă nimic nu se compară cu ce simt acum”, a mai declarat Luminiţa Dinu.

„Medicii mi-au spus însă că trebuie să stau liniştită, să nu mă mai agit, să nu fac nici cel mai mic efort”, a adăugat apoi fostul portar de legendă al handbalului românesc, căreia i s-a interzis să mai meargă chiar şi la meciurile Oltchim-ului. „Le susţin de acasă, din faţa televizorului. Atât le rog pe fete, să nu-mi mai dea emoţii, să câştige la pas!”, a continuat Luminiţa Dinu, care, de curând, a fost nevoită să renunţe la antrenorat, ea fiind responsabilă cu pregătirea portarilor Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă de la Rm. Vâlcea. Copilul Luminiţei Dinu va vedea lumina zilei cel mai probabil în mai 2010, lună în care Oltchim speră să dispute în premieră finala Ligii Campionilor. „Eu voi naşte în mai şi mi‑aş dori ca tot atunci Oltchim Rm. Vâlcea să joace în finala Ligii Campionilor”, a mai afirmat Dinu.

Luminiţa Dinu s-a retras oficial din activitate la finele sezonului precedent, cu amărăciune în suflet pentru că nu a reuşit să ajungă şi cu Oltchim Rm. Vâlcea în finala Ligii Campionilor. În cariera sa însă, Dinu a disputat de cinci ori ultimul act al celei mai importante competiţii inter-cluburi din Europa, iar în trei ani echipele la care evolua şi-au adjudecat chiar marele trofeu: de două ori cu Krim Ljubljana, iar o dată cu Kometal Skopje. Memorabilă, rămâne însă şi medalia de argint pe care Luminiţa Dinu a câştigat-o alături de tricolore la Campionatul Mondial din Rusia din 2005.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button