Diverse

Lui Kovacs i se spune „Neamţul”

* preşedintele Ioan Gavrilescu a mărturisit că îl apreciază pe antrenorul maghiar al Oltchimului

Săptămâna trecută, preşedintele clubului Oltchim, Ioan Gavrilescu, a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate, numai la superlativ despre noul antrenor al campioanei României, ungurul Peter Kovacs. Gavrilescu a spus că a regretat că echipa vâlceană s-a despărţit de Radu Voina, că rămâne un fan al antrenorului Naţionalei, însă îl apreciază foarte mult şi pe Peter Kovacs. „Este serios şi muncitor, astea sunt calităţile cele mai importante ale lui Kovacs. Nu lipseşte nici un minut de la antrenamente. Lucrează cot la cot cu jucătoarele. A mai fost pe lista noastră şi în 2008, după plecarea lui Gheorghe Tadici, însă atunci avea un angajament de lungă durată cu Naţionala Turciei, pe care a vrut să şi-l respecte, deşi oferta noastră a fost mult mai tentantă. Abia după ce a fost înlocuit preşedintele Federaţiei din Turcia, dumnealui a considerat că obligaţiile morale s-au diminuat. Mai avea un an de contract cu Naţionala Turciei, iar noi am achitat o clauză de reziliere de 10 mii de euro şi totul s-a rezolvat. Astfel a ajuns Peter Kovacs la Oltchim”, a precizat Ioan Gavrilescu. De asemenea, preşedintele CS Oltchim, crede că şi jucătoarele îl apreciază pe antrenorul maghiar. „Contează mult părerea jucătoarelor şi majoritatea îl apreciază, cu atât mai mult cu cât Kovacs a fost şi un mare handbalist, fiind declarat la un moment dat cel mai bun jucător al lumii. Toate jucătoarele Oltchimului sunt profesioniste, nu fug de muncă şi ştiu că efortul pe care-l fac va duce la performanţă. Antrenamentele sunt mai riguroase, dar nu se plâng. I-au găsit şi o poreclă lui Kovacs. Îi spun «Neamţul» şi cred că acest lucru înseamnă o recunoaştere a calităţii acestui antrenor. Dacă nu-l apreciau, puteau să-i spună «Nebunul» sau oricum altcumva”, a mai spus Gavrilescu.

Ioan Gavrilescu a comparat-o pe Ozel cu Maria Duca

Preşedintele CS Oltchim s-a arătat, de asemenea, încântat de transferul turcoaicei Yeliz Ozel. „După plecarea lui Lecuşanu, postul de centru a rămas cel mai deficitar. E un mare câştig pentru noi Yeliz Ozel. De trei ani tot încercăm să o transferăm. Am reuşit acum, datorită lui Kovacs, antrenor alături de care Ozel a lucrat la Naţionala Turciei. Este o jucătoare foarte pretenţioasă, care ţine mult la tradiţiile şi obiceiurile din ţara ei. Nu a reuşit să se acomodeze cu viaţa din Scandinavia, la Trondheim, apoi nici la Skopje, în Macedonia. A jucat, însă, finala Ligii Campionilor, cu Slagelse, este o jucătoare cu calităţi native excelente. Noi ne-am dorit, iniţial, trei transferuri. Am făcut doar unul, dar de foarte mare calitate. Pe Yeliz Ozel o pot compara acum cu Maria Torok Verigeanu, dar la viteza a III-a sau a IV-a, în acest moment”, a adăugat Ioan Gavrilescu.

Dacă Oltchim va mai ajunge în ultimul act,
Finala Ligii Campionilor se va juca la Craiova

Obiectivele campioanei României sunt aproape identice cu cele de anul trecut: câştigarea campionatului şi accederea în finala Ligii Campionilor (acum este posibil să se dispute şi Cupa României, trofeu aflat, de asemenea, pe lisa Oltchimului). Toţi iubitorii handbalului feminin românesc îşi doresc ca Oltchim să acceadă din nou în finala cele mai importante competiţii inter-cluburi, la fel şi conducerea clubului vâlcean. De altfel, preşedintele Ioan Gavrilescu a luat serios în calcul această posibilitate şi a programat chiar şi locul desfăşurării finalei. Pentru că nu avem o sală corespunzătoare la Rm. Vâlcea, în cazul în care Oltchim va accede în finală, Gavrilescu a precizat că meciul pentru câştigarea Ligii Campionilor nu se va mai juca la Bucureşti, ci la Craiova, în cazul în care lucrările noii săli din Bănie se vor finaliza până la sfârşitul acestui sezon handbalistic.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button