Administratie

Lucrările pe proiectul integrat de la Vlădeşti vor fi scoase la licitaţie în două săptămâni

Primarul comunei Vlădeşti, social-democratul Sorin Ghiţă, apreciază că, în momentul de faţă, mediul rural a devenit mult mai atractiv decât oraşul pentru foarte mulţi dintre vâlceni.
Principalul motiv: li se oferă condiţii mai bune de trai decât la bloc. Reprezentantul PSD mai spune că repopularea satelor româneşti ar fi un proces mai rapid dacă guvernanţii ar acorda o atenţie sporită infrastructurii din comune şi agroturismului. Pe de altă parte, firmele ar avea de lucru, iar numărul locurilor de muncă ar creşte semnificativ. În plus, o parte din banii investiţi s-ar întoarce la stat, sub formă de taxe şi impozite. Cealaltă parte ar ajunge în consum, accelerând motoarele economiei. „Dacă s-ar proceda aşa, dacă s-ar asigura cofinanţarea proiectelor europene depuse de primari, dacă fiecare localitate ar primi câte 2-3 milioane de euro din fondul alocat României de către UE, investitorii autohtoni şi străini ar lua cu asalt mediul rural”, a spus primarul din Vlădeşti. Sorin Ghiţă a adăugat că, în cazul Vlădeştiului, care are un proiect selectat pentru finanţare pe Măsura 322 a PNDR, toate problemele s-ar rezolva dacă acest pachet de investiţii s-ar realiza. „Dacă nu vom întâmpina greutăţi cu primirea banilor pe acest proiect, Vlădeştiul va avea într-un an de zile totul: drumuri ca în palmă, utilităţi şi un potenţial enorm de dezvoltare. Cu cele 2,5 milioane de euro pe care urmează să le primim, închidem acest ciclu şi putem trece la pasul următor. Proiectul nostru cuprinde, aşa cum v-am mai spus şi cu alte ocazii, modernizarea drumurilor în Vlădeşti, Bogosloveşti, Priporu, Ţânţuleşti şi Dosul cu morile. În plus, mai avem prinse construcţia unui stadion cu 500 de scaune, vestiare, tribună, 80 de locuri de parcare, dar şi o grădiniţă ultra-modernă, cu program prelungit, cu o capacitate de o sută de locuri, în zona centrală a localităţii. Vom mai face, de asemenea, un centru de ceramică. Pe un alt proiect, mai avem în vedere extinderea canalizării. Tot ca noutate, în prezent, avem în derulare câteva lucrări pe zona reabilitării infrastructurii, ne-am apucat inclusiv de amenajarea aleilor pietonale, a trotuarelor, pentru care a trebuit să renunţ la ideea extinderii sediului Primăriei. Oamenii nu vor mai fi nevoiţi să meargă pe marginea drumului naţional, riscând, Doamne fereşte!, să fie loviţi de vreo maşină. În aceste condiţii, cum am mai spus, materializarea proiectului pe Măsura 322 ar închide un ciclu. Doresc după aceea să intrăm într-un program de perfecţionare a personalului instituţiei, astfel încât cetăţenii să beneficieze de cele mai rapide şi eficiente servicii la Vlădeşti”, a adăugat primarul Sorin Ghiţă, menţionând că licitaţia privind atribuirea pachetului de lucrări pe Măsura 322 va fi organizată în aproximativ două săptămâni. Asta înseamnă că, în cel mai fericit caz, lucrările propriu-zise ar putea începe, în cel mai fericit caz, peste patru luni. Din cauza birocraţiei excesive şi a intrării în perioada de iarnă n-ar fi exclus însă ca investiţiile să fie demarate în primăvara anului viitor, urmând ca acestea să fie finalizate, la presiunea primarului Ghiţă, în termen de cel mult un an.
Datorită investiţiilor finalizate, începute sau pregătite de alesul social-democrat, la Vlădeşti, în ciuda crizei şi implicit a căderii pieţei imobiliare, preţul terenurilor nu s-a prăbuşit, aşa cum s-a întâmplat în alte localităţi din jurul Râmnicului. De la un preţ mediu de 40 euro / mp, în momentul de faţă, la Vlădeşti, terenurile se vând cu aproximativ 20-25 euro / mp, iar de construit se construieşte în acelaşi ritm ca şi până acum.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button