Baschet

Lotul CS Vâlcea 1924 prinde tot mai mult contur. Echipa de baschet de la poalele Capelei şi-a aflat adversarele din Liga I

• Angel Santana, ambasadorul FIBA 3×3 U23

Săptămâna aceasta, FR Baschet a aprobat sistemul competiţional pentru Liga 1 masculină. Astfel, s-au înscris 14 echipe, care au fost repartizate în două grupe geografice a câte 7 formaţii. Printre ele se află şi CS Vâlcea 1924, club finanţat de Consiliul Judeţean. Jocurile se vor disputa tur-retur, fiecare cu fiecare, în faza grupelor. Primele patru echipe din fiecare serie se vor califica în etapa următoare, mai exact în grupa 1-8, unde se va juca la fel, tur-retur, fiecare cu fiecare. Primele 4 echipe din grupa 1-8 vor merge la Turneul Final de Promovare (unde nu sunt acceptate echipele satelit). ”Cele 6 echipe rămase din prima fază vor forma grupa 9-14 şi vor juca în faza a doua în sistem tur-retur, fiecare cu fiecare, pentru stabilirea locului în clasamentul final al Ligii 1, M, sezonul 2022-2023”, a mai menţionat Federaţia Română de Baschet.

CS Vâlcea 1924 se gândeşte, însă, la turneul de promovare pe prima scenă a baschetului masculin românesc. În prima fază, se va lupta pentru supremaţie cu alte şase formaţii din grupa A, respectiv CSM CSU Oradea 2, CSM Corona Braşov, ACS Ralph Braşov, BC CSU Sibiu 2, CSS VSK Gheorgheni, CSU U Cluj Napoca. În Grupa B se află: ABC Laguna 2, ACS Stomart Iaşi, CSU Craiova, CS Politehnica Iaşi, CS Agronomia Bucureşti, CSU Ploieşti, CNAV Eagles Bucureşti. În cadrul Comitetului Executiv al FR Baschet, din această săptămână, a fost validată şi componenţa loturilor României şi a staff-urilor pentru participarea la Campionatul Mondial de baschet 3×3, de la Bucureşti, dar şi pentru meciurile din etapa a II-a de precalificări din cadrul FIBA Eurobasket 2025. În prima categorie se află şi doi reprezentanţi de la CS Vâlcea 1924. Hristu Şapera este delegat la Campionatul Mondial de Baschet 3×3, iar jucătorul Nicolae Ciucă face parte din lotul masculin al ţării noastre, în timp ce Angel Santana este ambasador FIBA la 3×3 U23 World Cup.

În altă ordine de idei, lotul CS Vâlcea prinde tot mai mult contur. S-au alăturat echipei ”lupilor negri”: ”Toni” Rotaru, fostul Shooting Guard de la CSU Sibiu, Alexandru Pascariu (transferat de la Agronomia Bucureşti), pivotul Nicolae Ciucă (venit de la CSM VSKC Miercurea Ciuc), Alexandru Rotar (are 20 de ani şi vine de la CSU Sibiu) şi timişoreanul Norbert Kelemen (cu experienţă naţională, dar şi internaţională; a jucat pentru CS SCM Timişoara şi CSM VSKC Miercurea Ciuc, dar şi pentru Hódmezővásárhelyi Kosársuli, din Ungaria.

Articole Similare

Back to top button