Liga IV

Lotru Brezoi – Nova Turist 0-1

Se încinge lupta în subsolul clasamentului

* formaţia antrenată de Augustin Amati a reuşit să obţină un succes care-i permite să spere în continuare că va rămâne în Liga a IV-a

Echipa pregătită de Vasile Grossu nu s-a evidenţiat pe parcursul acestui retur de campionat. A suferit numeroase înfrângeri, dar chiar şi aşa, a reuşit să rămână departe de zona „nisipurilor mişcătoare” din subsolul clasamentului. Era situată înaintea rundei de sâmbătă, 8 mai, la mijlocul clasamentului, pe locul 9, adică la „hotarul” dintre echipele cu pretenţii din acest campionat şi cele de pluton. Lotru a început să aibă totuşi emoţii după ultima etapă când a suferit un nou eşec. De această dată brezoienii au pierdut cele trei puncte în faţa Novei Turist, o echipă căreia nu-i erau date prea multe şanse de salvare de la retrogradare după prestaţia din prima parte a sezonului. A reuşit, însă, să crească de la meci la meci, astfel că acum a ajuns să spere că va activa în Liga a IV-a şi în campionatul viitor. La Brezoi a profitat de lipsa de experienţă din tabăra Lotrului, a mers să se apere, obţinând poate mai mult decât s-ar fi aşteptat: toate cele trei puncte. Alin Păunescu a marcat singurul gol al întâlnirii, aducând astfel bucuria în tabăra oaspeţilor. Succesul, cum spuneam, a dat încredere Novei, antrenorul Augustin Amati apreciind că echipa sa se află încă „în cărţi” în ceea ce priveşte lupta pentru salvarea de la retrogradare. „Lupta nu s-a încheiat încă pentru noi. Mai sunt şase etape, 18 puncte în joc. Se poate întâmpla orice. Noi credem în şansa noastră. Dintre primele 8 clasate mai avem de jucat doar cu Damila şi Posada. Sunt echipe aflate în lupta pentru evitarea retrogradării care au program mai dificil. Oricum, campionatul încă se joacă”, a spus Amati.

„Am putea fi prima echipă care retrogradează după Olteţul Bălceşti”

Noua înfrângere suferită de Lotru a adus îngrijorarea în tabăra brezoiană. Antrenorul Vasile Grossu este de părere că, în aceste, condiţii, şansele ca echipa sa să ajungă în Liga a V-a sunt destul de mari. „Suntem într-o situaţie foarte dificilă, atât din punct de vedere al lotului de jucători, cât şi a poziţiei din clasament. Am avut la dispoziţie pentru acest meci doar 11 jucători, dintre care patru au fost juniori. Avem probleme de lot, Făsui şi Badiu au plecat în Portugalia, iar acum s-a mai accidentat şi Nistor, care se pare că nu va mai putea juca tot sezonul. În aceste condiţii, dacă nu suntem atenţi, am putea fi prima echipă din campionat care retrogradează, după Olteţul Bălceşti”, a apreciat Vasile Grossu. (Simona SIMA)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button