Liga NationalaHandbal

Lopez și Fernandez, prezentate oficial la viitoarea echipă

Se cunosc jucătoarele care vor părăsi echipa de handbal vâlceană în această vară. De săptămâni bune se știe că Marta Batinovic va ajunge la Gloria Buzău, Maren Aardahl va juca pentru Odense, iar ibericele Marta Lopez și Alicia Fernandez vor merge la Rapid, sub comanda selecționerului Spaniei, Carlos Viver. Gruparea din Capitală a venit, însă, abia acum cu anunțul oficial. Miercuri, 14 aprilie, Rapid a transmis un comunicat prin care confirmă transferurile handbalistelor de la SCM.

”A venit momentul să anunțăm primele transferuri realizate în vederea sezonului viitor. Este vorba despre Alicia Fernandez Fraga și Marta Lopez Herrero! Cele două iberice sunt adevărate «guerreras»  atunci când sunt pe teren și cu siguranță ne vor ajuta să ne îndeplinim visul.

Alicia Fernandez Fraga este unul dintre cei mai buni coordonatori de joc din campionatul intern. Din 2017 evoluează pentru SCM Râmnicu Vâlcea cu care a reușit să obțină Campionatul (2018), Cupa (2020) și Super Cupa României (2018, 2020). În 2019 a fost aleasă cea mai bună handbalistă străină din Liga Națională. Jucătoarea în vârstă de 28 de ani este și componentă a echipei naționale a Spaniei pentru care a înscris peste 100 de goluri în cele 45 de selecții. În 2019 a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial din Japonia iar în 2018 medalia de aur la Jocurile Mediteranene de la Terragona.

Marta Lopez Herrero joacă pe postul de extremă dreaptă iar din 2017 evoluează pentru SCM Râmnicu Vâlcea cu care a reușit să obțină Campionatul (2018), Cupa (2020) și Super Cupa României (2018, 2020). În 2020 a fost aleasă MVP în Final-4-ul Cupei României. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani are 119 selecții la echipa națională a Spaniei și peste 250 de goluri înscrise. A obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, medalia de argint la Campionatul Mondial din Japonia 2019, medalie de argint la Campionatul European din Ungaria /Croația 2014 și medalia de argint la Campionatul European pentru Tineret din Turcia 2007.

Bienvenido y mucha suerte!”, a fost prezentarea făcută de Rapid, formație care se luptă, anul acesta, pentru a prinde un loc de cupă europeană. În prezent ocupă doar locul 7 în Liga Florilor.

Articole Similare

Back to top button