Administratie

Locuitorii din Grădiştea beneficiază de acces gratuit la Internet

* „Biblionet – Lumea în biblioteca mea”,  aplicat la bibliotecă publică din Grădiştea 

Comuna Grădiştea se numără printre puţinele din judeţ unde a fost implementat programul „Biblionet – Lumea în biblioteca mea”,  care se adresează bibliotecilor publice din România şi este finanţat de Fundaţia „Bill & Melinda Gates”, cu sediul în SUA.

„Graţie programului Biblionet, am reamenajat sala de lectură a bibliotecii publice din Grădiştea, pe care am dotat-o cu patru calculatoare, un scaner şi o imprimantă. Sper că această investiţie va avea o mare utilitate pentru toţi locuitorii comunei şi, în special, pentru elevi. Îmi doresc ca tinerii să se perfecţioneze în domeniul IT, pentru că, în opinia mea, calculatorul dezvoltă capacitatea de lucru. Prin intermediul Internetului se pot căuta şi găsi locuri de muncă, se pot obţine informaţii din domeniul sănătăţii, turismului, educaţiei, legislaţiei şi se poate comunica cu rudele din străinătate. De aceea, sper ca biblioteca virtuală pe care am amenajat-o să devină un punct de întâlnire şi de împărtăşire a cunoştinţelor din toate domeniile”, a precizat primarul Ilie Boiangiu, cu prilejul festivităţii de inaugurare.

Cu aceeaşi ocazie, Ilie Fârtat, cel care răspunde de biblioteca publică din Grădiştea, a ţinut să precizeze: „Biblionet – Lumea în biblioteca mea este un program naţional pe cinci ani care va asigura accesul gratuit la informaţie. Comunitatea o duce mai bine din mai multe puncte de vedere, oamenii au mai multe oportunităţi să-şi folosească creativitatea, sesizează noi idei care pot fi fructificate la nivel local şi pot să-şi unească eforturile pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii de zi cu zi. Acest serviciu se adresează deopotrivă tinerilor şi vârstnicilor. Tocmai de aceea, pentru a-i ajuta pe cei care nu stăpânesc noţiunile elementare de utilizare a calculatorului, biblioteca publică locală din Grădiştea va organiza şi cursuri de iniţiere, care vor fi gratuite. Pentru această reuşită, vreau să adresez întreaga mea consideraţie Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea, în mod special domnului Valentin Smedescu, Consiliului Local Grădiştea. Nu în ultimul rând, mulţumesc aceluia care a manifestat o continuă şi profundă înţelegere pentru ceea ce înseamnă accesul la informaţie şi cultură, anume primarului Ilie Boiangiu”. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button