Politica

Liviu Dragnea consideră că Oltchim întâmpină greutăţi din cauza PD-L, nu a PSD

Replica la acuzaţiile aduse PSD-ului de Emil Boc, la Râmnicu Vâlcea, a venit abia a doua zi, când secretarul general Liviu Dragnea l-a acuzat pe premier că patronează cel mai corupt sistem din România şi că a devenit complice la toate matrapazlâcurile şi afacerile ilegale pe care le fac pedeliştii, infiltraţi în toate structurile statului.
Dragnea a menţionat că, de la o vreme, Boc încearcă să se spele pe mâini de corupţia şi incompetenţa din PD-L, arătând vinovaţii pentru haosul din ţară în orice altă parte decât în curtea pedelistă. „Emil Boc, din păcate pentru el, dar şi pentru noi, trăieşte într-o lume falsă, virtuală. Foarte mult timp s-a spus despre el că ar fi băiat bun, chiar dacă nu e prea competent. De fapt, este un om rău pentru că patronează efectiv sistemul corupt din această ţară. Are pe masă toate informaţiile furnizate de structurile de specialitate ale statului referitoare la tot ce face orice membru PDL de la orice nivel. Şi nu ia nici o decizie, asta înseamnă că devine complice la ceea ce se întâmplă”, a spus Dragnea.
Social democratul a menţionat că Boc are informaţii clare privind nivelul la care au ajuns contrabanda şi evaziunea fiscală în România, fie că vorbim de agricultură, petrol, alcool, ţigări sau chiar şi de comerţul cu flori. „În afară de spectacolul jalnic cu acei vameşi aduşi la DNA, bătuţi să vorbească, după care au fost bătuţi ca să tacă, nu a mai apărut nici un rezultat în marea luptă contra evaziunii fiscale. În ceea ce priveşte privatizarea Petrom-ului, Emil Boc bate câmpii. Eu îl înţeleg, este în campanie electorală, este puţin speriat, i se dau asigurări că probabil votul va fi controlat la congresul lor, dar încă nu e foarte sigur şi dă în stânga şi în dreapta numai cu minciuni. Petrom a fost privatizat în mod legal, printr-o lege, sub semnătura lui Traian Băsescu. Dacă spune că Petrom-ul nu ar mai fi trebuit privatizat nu înţeleg de ce au mai vândut acţiuni până acum. Statul avea 49 la sută, pedeliştii au acceptat nişte majorări de capital, iar acum mai are doar vreo 20 la sută. Şi mai vor să vândă 10 la sută. De ce vând în continuare?”, subliniază Dragnea. În ceea ce priveşte Oltchim-ul, secretarul general al PSD s-a arătat convins că Boc nu va renunţa la vizitele electorale la Râmnicu Vâlcea pentru a spune minciuni despre modul în care încearcă să salveze combinatul. „În general am evitat să vorbesc despre Boc pentru a nu-l face mai vedetă decât este. Să îi fie ruşine! A venit în campania electorală şi s-a lăudat că salvează Oltchim-ul. Nu a făcut nimic. Boc încearcă să găsească vinovaţi pe oricine altcineva în afară de această guvernare pentru tot ce se întâmplă acum în România. Probabil că la altă vizită, prin altă localitate, unde n-o să mai fie huiduit, nu ştiu dacă există aşa ceva în România, poate doar la Răchiţele, dacă îl bagă prin spate, pe la sala de sport, să spună că de vină e Decebal, pentru că a fost bătut de Traian. Şi încă ceva: nu e în stare Emil Boc să măture pe jos cu PSD! El nu e în stare să măture cu o mătură pe jos”, a mai spus Liviu Dragnea.

Victor Dobriţoiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button