Diverse

Liga Juniorilor Vâlceni U14 la minifotbal a fost reluată

La minifotbal, pe plan județean nu există doar campionate de seniori, ci și de juniori, despre care am vorbit cu diferite ocazii. Recent, s-a reluat inclusiv Liga Juniorilor Vâlceni Under 14, dar fără FC Oltenia, care a fost exclusă din competiție pe motive disciplinare. Robert Sinișteanu este cel în care și-a pus bazele Adrian Comănescu pentru organizarea unor turnee de copii. Acesta are mai multe formații înscrise în competiție, care o duc destul de bine. La U14, Metafora este locul 2 și are șanse la câștigarea unui nou titlu. ASA și ATP sunt imediat după Metafora, locurile 3 și 4. Dorados se află pe locul 5. La U18, Metafora conduce în continuare clasamentul, fiind lider, urmată de CSS, River Stars și OstroCastle. La această categorie Dorados este a doua echipă a lui Sinișteanu, aflată pe locul 6.
În cea mai recentă rundă, Metafora și Dorados au produs surpriza week-end-ului. Tinerii Pescăruși s-au ”prăbușit”, iar ASA a trăit un coșmar cu Metafora, care a reușit să câștige cu 12-1 în fața Academiei ASA în ceea ce reprezintă scorul etapei trecute. Alex Pădureanu & Co nu au avut milă de academia lor și au punctat 12 „boabe” pentru a-și asigura și un moral bun, pe lângă golaveraj (al doilea ca importanță la departajare după meciurile directe). Rând pe rând, Alex Pădureanu, Albert Ioan, Teo Chirea și jucătorii Metaforei au făcut ce au vrut cu ASA și au reușit o victorie importantă, care i-a clasat pe locul 2. ACS Inter a pierdut și ea la „masa verde” întâlnirea cu Metafora după o nouă neprezentare, astfel că Metafora s-a apropiat la 3 puncte de liderul Concordia, care are însă 2 meciuri mai puțin jucate.
Record: 5/6 jucători din echipa săptămânii după această etapă aparțin Metaforei, lucru până acum neexistent în istoria LJV!
Dorados a reușit surpriza în derby-ul zilei și a terminat ziua neînvinsă! A învins fără drept de apel pe cei de la Academia Tinerii Pescăruși în „derby-ul speranțelor”, cum este denumit meciul care s-a încheiat în weekend la scorul de 3-0 în favoarea lui Mario Grafu & Co. Căpitanul lui Dorados a punctat o dublă în poarta ATP-ului în vreme ce Sânzian Codreanu a marcat și el un gol, astfel cei de la ATP au fost răpuși de Academia Dorados.
Tinerii Pescăruși s-au „prăbușit” total și obțin eșec după eșec: după înfrângerea din „derby-ul Academiilor”, cu ASA, scor 3-1, iată că și Dorados îi învinge, fiind o perioadă extrem de slabă pentru ATP care pierde cele două „derby-uri” cu ambele academii. ATP a obținut toți în weekend 3 puncte în confruntarea cu AFC Dobrin.
Dorados a obținut și o remiză cu FC Ostroveni, scor 1-1, echipă nou-debutantă în ligă în locul celor de la Oltenia. Formația coordonată de Popa Andrei a deschis scorul după șutul foarte bun din lovitură liberă al lui Gabi Trașcă, fost membru ASA. Dar Dorados nu a cedat și a egalat, 1-1, prin golul aceluiași Mario Grafu. Meciul s-a terminat la egalitate, tot 1-1, iar Dorados se menține pe locul 5, cu 13 puncte, la 2 puncte în spatele primului loc de play-off ocupat de ASA.
Este un parcurs extraordinar pentru academia de începători a lui Sinișteanu, care avea „pe hârtie” un obiectiv mult mai puțin pretențios, dar care iată a obținut, în special după jumătatea sezonului, câteva rezultate remarcabile. ”Dorados își propune doar să evolueze de la meci la meci, să joace fotbal.. și iată că reușește să obțină și rezultate… EXTRAORDINAR să lupți la play-off, având în vedere că ai în componență copii cu maxim o lună de fotbal!”, precizează tânărul student Robert Siniștenu.
Jucătorii de remarcat:
Mario Grafu a marcat golurile pentru Dorados în weekend din ambele confruntări, un total de 3 reușite. Liderul echipei are evoluții bune și este singurul jucător din afara Metaforei care a prins „echipa săptămânii”, o distincție acordată săptămânal membrilor LJV U14.
Mădălin Codreanu evoluează remarcabil, la 9 ani. Folosit pe post de fundaș dreapta, puștiul a impresionat, deposedând incredibil adversarii săi. Joc defensiv în general excelent arătat de Dorados și prin Cosmin Niță. Dragoș Șerbăneci, goalkeeperul din poarta lui Dorados prinde curaj în poartă și „scapă” o singură minge în poartă în cele 2 meciuri.

Articole Similare

Back to top button