Liga IVLiga VLiga 6Fotbal

Liga a V-a și Liga a VI-a ar putea fuziona! Atenționări pentru echipele de Liga a IV-a! Reguli strice pentru omologarea bazelor sportive

În cadrul Adunării Generale a AJF de săptămâna trecută, pe ordinea de zi au fost incluse și câteva propuneri, pentru a fi dezbătute, majoritatea venite din partea reprezentantului clubului Minerul Berbești, Laurențiu Gherghe. Unele au născut discuții aprinse. S-a hotărât ca în sezonul viitor la Liga a IV-a să se meargă pe același principiu al obligativității folosirii unui jucător Under 21 pe tot parcursul jocului. De asemenea, formațiile din Elită trebuie să aibă cel puțin o echipă de juniori sau măcar un acord / parteneriat cu un club / o echipă de copii și juniori. Adrian Comănescu a atras atenția că, cine nu va respecta condițiile, nu va participa în competiții și Liga a IV-a poate începe chiar și descompletată în cazul în care există formații care nu se pot conforma. Președintele AJF a admis că au fost două formații care nu și-au respectat promisiunile în vara trecută, însă de acum toleranța va fi zero în această privință. La Liga a V-a, în sezonul viitor se va merge tot pe ideea folosirii unui jucător Under 21, dar din campionatul 2025-2026 se va impune folosirea a doi jucători Under 21. De asemenea, s-a reamintit faptul că echipelor oaspete le este permis să-și filmeze meciurile, fără acordul echipelor gazdă, dar dacă nu o fac profesionist, nu din incinta terenului, ci din tribună. Conducerea AJF a mai transmis echipelor că în perioada următoare conducătorii vor beneficia de consiliere pentru a-și înscrie jucătorii în platforma Fotball Connect, una care funcționează la nivel național. Nu este o opțiune, ci o directivă a FRF către toate AJF-urile și implicit inclusiv pentru echipele din fotbalul mic, pentru transparență și o mai bună desfășurare a activității fotbalistice.

Pentru cei care au uitat sau pur și simplu nu au știut, li s-a reamintit că și la meciurile din fotbalul județean va trebui respectată regula care spune că în spatele arbitrului asistent linie 1, de pe partea cu băncile de rezervă, este obligatoriu să nu stea oficialii și rezervele echipei gazdă. Banca respectivă poate fi ocupată doar de oficialii oaspeților.

O altă propunere, votată de reprezentanții echipelor, a fost aceea referitoare la omologarea terenurilor. Mai exact, o echipă de Liga a VI-a sau chiar a V-a (cele de Liga a IV-a sunt excluse, pentru că aici oricum condițiile sunt clare și sunt respectate) nu mai poate să participe în competiție, nefiindu-i omologat stadionul, în cazul în care nu îndeplinește condițiile minime, respectiv: teren împrejmuit, vestiare și apă rece.

Adrian Comănescu a mai supus dezbaterii ideea comasării competițiilor și structurarea acestora pe doar două eșaloane. Astfel, Liga a V-a ar putea absorbi Liga a VI-a. În acest caz, Liga a V-a (ultimul eșalon județean) s-ar putea structura pe două-trei serii. Nu a fost luată o decizie finală în acest sens. Fiecare conducător de club va primi un formular prin care să-și exprime opțiunea în scris referitoare la acest subiect, iar la următoarea Adunarea Generală varianta finală va fi supusă la vot.

Articole Similare

Back to top button