Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga IV

Liderul s-a împiedicat în „groapa cu lei”

* formaţia primarului Sandu s-a ales cu un punct din întâlnirea „nebună” din Ţara Loviştei, cu echipa favorită la câştigarea Ligii a IV-a 

Primul test mai dificil din acest retur pentru liderul Ligii a IV-a, Oltul Ioneşti 2009, formaţie care nu a pierdut niciodată în acest campionat, a avut loc sâmbătă, 10 aprilie, la Perişani. Chiar dacă a pierdut contactul cu podiumul eşalonului de elită judeţean şi a dat impresia în acest retur că nu mai are forţa de altădată, Posada şi-a dorit cu ardoare să facă uitat rezultatul din etapa trecută, când a pierdut pe terenul dinamoviştilor şi totodată să se răzbune pe Oltul pentru acea înfrângere drastică suferită la Ioneşti în prima parte a campionatului. Antrenorul-jucător al Posadei, Laurenţiu Fier aştepta această întâlnire încă dinaintea startului returului. „Vreau să fac liderului o primire de «gală» în «groapa cu lei» de la Perişani. Încă din primul sfert de oră vreau să avem 11 cartonaşe galbene. Să-i văd cum se mai descurcă în condiţii de presiune maximă!”, s-a exprimat Fier înainte întâlnirii cu Oltul Ioneşti, însă pe urmă s-a mai temperat, apreciind că echipa de pe primul loc are prima şansă să se impună la Perişani.
Până la urmă, în ciuda aşteptărilor de joc dur şi multă indisciplină, prima repriză n-a ieşit în evidenţă cu nimic rău. A surprins poate doar jocul timorat al oaspeţilor, care rar s-au apropiat serios de careul advers. Posada a avut, în schimb, câteva situaţii de a deschide scorul, iar în minutul 14 speranţa a devenit realitate. Centrare în careu, minge deviată cu capul de Cumpănaşu în flancul drept până la Mătăsaru care l-a executat pe Cruceru cu un şut la colţul scurt, lângă bară: 1-0. Gazdele şi-au păstrat cumpătul, au ştiut că meciul nu e încheiat. Au continuat să „hărţuiască” echipa oaspete la fel ca la început, dar până la pauză n-au mai avut loc acţiuni de evidenţiat, poate cu excepţia unei situaţii din care Posada a marcat din nou. A fost un fault la mijlocul terenului pentru care s-a acordat şi avertisment, gazdele au ales să execute repede, Căpătan a marcat, însă centralul Demetrescu nu a validat golul întrucât nu permisese reluarea jocului. A fost, practic, singura controversă din prima repriză. În rest, meci liniştit, poate chiar mult prea liniştit. A fost, însă, doar liniştea de dinaintea furtunii. În repriza secundă a intrat dihonia în jucători.

Arbitrii alergaţi, trei cartonaşe roşii, plus un preşedinte trimis în tribună

Reţeta reprizei a doua a fost simplă: „motoare” turate la maxim, mulţi nervi, situaţii inedite, ambiţie, arbitrii alergaţi şi bruscaţi, un preşedinte trimis în tribună, trei cartonaşe roşii pentru jucători, penalti în minutul 93 şi la final un rezultat de egalitate, 2-2.
Partea secundă a început practic cu golul egalizator al oaspeţilor. Jucătorii liderului au intrat ceva mai hotărâţi pe teren, iar în minutul 47 au reuşit să relanseze meciul. A greşit Bîzgan, Albinaru a pătruns pe flancul stâng şi a centrat în careu, la Chirilă, care, nestingherit a şutat cu „sete” la poartă, învingându-l pe Fier: 1-1. Posada n-a dezarmat, iar în minutul 63 a primit şi un impuls. Centralul Demetrescu l-a trimis pe Niculescu în tribună, lăsând echipa oaspete în inferioritate numerică. Niculescu primise în minutul 60 un cartonaş galben pentru proteste, iar la puţin timp distanţă l-a văzut şi pe al doilea, pentru o comportare nesportivă (a luat mingea nervos şi a izbit-o de pământ, nemulţumit de o decizie a arbitrului). Deşi cu un om mai puţin, Oltul a trecut în minutul 75 la timona partidei. Golul de 2-1 a încins practic spiritele. Gazdele au cerut fault în atac, arbitrii au dat aruncare de la margine. S-a executat repede, centrare, Fier iese greşit, mingea ajunge la Chirilă şi 2-1 pentru formaţia din Ioneşti. Gazdele au sărit apoi pe asistentul Zaharioiu, acuzând o presupusă poziţie nesemnalizată de off-side la marcatorul Oltului. S-a stabilizat situaţia, dar doar pentru două minute, până când a pierdut şi Posada un jucător. Bîzgan a primit galben pentru proteste, s-a supărat pe „Zăpadă”, l-a înjurat şi l-a ameninţat, fiind eliminat pentru ieşirea nervoasă. Când a văzut roşu în faţa ochilor, Bîzgan a avut intenţia de a se răzbuna pe central. Demetrescu a fugit, astfel că, probabil, cel mult a fost scuipat în această fază. S-a trecut apoi şi peste acest incident, însă finalul a fost de-a dreptul halucinant! Albinaru a cerut penalti, dar a primit doar galben, au urmat apoi după două ocazii ale gazdelor şi una a oaspeţilor, după care Fier a decis să părăsească poarta. S-a dus în careul advers şi acolo au început clinciurile. Mai întâi, portarul Cruceru a acuzat o lovitură dură, intenţionată a unui adversar, nesancţionată. Oaspeţii au sărit la asistentul Truţă, dar jocul a continuat şi în minutul 93 (au fost arătate de la margine cinci minute de prelungire) Demetrescu a dictat penalti pentru Posada. Învălmăşeală şi o minge „plouată”, care din pământ a ricoşat în mâna lui Sîrbu. Dacă nu dădea penalti, „Zăpadă” ar fi fost probabil „linşat” de echipa gazdă. Dacă l-a dat, trupa lui Ionel Giuran l-a acuzat de rea voinţă. Nemulţumiţi de decizie, jucătorii liderului au sărit la central să-i reproşeze că a acordat lovitură de pedeapsă mult prea uşor şi că acţiunea respectivă ar fi fost precedată de un fault în atac. Au fost câteva avertismente şi apoi golul de 2-2, marcat de acelaşi „Zizi” Mătăsaru.
Posada şi-a dorit chiar mai mult decât un rezultat de egalitate, astfel că în ultimele secunde aproape toţi jucătorii s-au regăsit în careul advers. A mai ieşit o ocazie şi o nouă „îngrămădeală”. Chirilă a acuzat o lovitură în plină figură, nu s-a dictat nimic, astfel că Albinaru şi compania au sărit pe asistentul Truţă să-l tragă la răspundere pentru că n-a reacţionat cum şi-ar fi dorit Oltul. Noi îmbrânceli, bruscări ale arbitrilor în urma cărora a fost eliminat hair-stylistul Sîrbu şi apoi din nou un joc scurt de-a şoarecele şi pisica. În cele din urmă, într-o îmbulzeală generală, s-a încheiat şi meciul, s-a auzit şi ultimul fluier al arbitrului, cel izbăvitor.

Duroi, evacuat din incinta terenului

În prelungirile partidei, în timp ce oaspeţii se „războiau” cu Truţă şi Demetrescu, în partea opusă a terenului, preşedintele Posadei, Daniel Duroi, pentru a se răzbuna pentru faza golului de 2-1 al Oltului, a încercat un „placaj”, ca la rugbi, la celălalt asistent, Ionuţ Zaharioiu. Duroi nu s-a ales, însă, după această acţiune, decât cu o accidentare. S-a lovit de Zaharioiu şi şi-a spart buza. Asistentul i-a comunicat centralului cele petrecute, astfel că preşedintele Posadei a fost trimis şi el în tribună. „Mi-au spus jucătorii că am realizat o premieră. Sunt primul preşedinte de club lovit de un arbitru şi suspendat pentru acest lucru”, a glumit apoi Duroi.

Mircea Savu: „Fier trebuia eliminat de două ori!”

Antrenorul liderei din Ioneşti susţine că Daniel Demetrescu a gestionat slab meciul de la Perişani şi de aceea s-au produs incidentele de pe teren. „Ăştia nu sunt arbitri. «Zăpadă» nu a ştiu deloc să ţină situaţia sub control, fiind intimidat permanent de atitudinea portarului Laurenţiu Fier. Dacă Fier primea roşu, soarta meciului nu ar mai fi degenerat atât de mult. De fapt, portarul Posadei trebuia să încaseze de două ori roşu: o dată când l-a alergat pe Demetrescu, iar a doua oară pentru un cot în gură aplicat jucătorului meu Chirilă”, ne-a spus antrenorul Mircea Savu.

Au evoluat formaţiile:

Posada Perişani: L. Fier – Bîzgan, Ninciuleanu (Manu), Mătăsaru, Ghivercea, Giurcă (Olaru), Zaharioiu (Ariciu), Niţulescu, Căpătan, Gulea (Cherăscu), L. Pufu.
Oltul Ioneşti 2009: R. Ciubuc – Sîrbu, Kalandadze (Şurlicărea), Cumpănaşu, A. Pufu, Chirilă, Iordache, Pană, A. Savu, Albinaru, Niculescu.

Simona SIMA

Articole Similare

3 Comments

Lasă un răspuns

Back to top button