Liga IV

Liderul din Ioneşti s-a distanţat de locul 2

Giuran_Nelus-Sportul• „oastea”  lui Ionel Giuran are cinci puncte avans faţă de Damila Măciuca

Doleanţa patronului Ionel Giuran ca echipa sa, Oltul Ioneşti 2009, să aibă un avans consistent la finele turului începe să prindă contur. După desfăşurarea a numai şapte etape de campionat, liderul s-a distanţat la cinci puncte de locul secund, ocupat momentan de Damila Măciuca. Ca urmare a victoriei cu 7-0 din deplasarea de la Măldăreşti, acolo unde a întâlnit echipa locală, Progresul, formaţia omului de afaceri Ionel Giuran are şi cel mai bun golaveraj din campionatul Ligii a IV-a: 35 de „boabe” marcate şi doar 3 primite. Cu câte o eliminare de ambele părţi („Bobby” Oprea, la Oltul şi Robert Gherghe – Progresul), partida s-a desfăşurat spre o singură poartă, cea a echipei din Măldăreşti.

Sponsorul vrea punctaj maxim la finele turului

Finanţatorul Ionel Giuran (managerul firmei de construcţii ONILSERV SRL – specializată în extracţia, spargerea şi zdrobirea pietrişului şi a nisipului) speră ca la finele turului echipa lui să acumuleze maximum de puncte. „Suntem la cinci puncte distanţă de locul 2, însă nu am disputat încă meciurile cu cele mai tari echipe din campionat. Trebuie să fim în continuare vigilenţi, pentru că ar fi păcat să pierdem vreun punct până la finele turului. Dacă jucătorii mei se mobilizează bine, au toate şansele să obţină 51 de puncte până în vacanţa de iarnă”, ne-a declarat Ionel Giuran.

„Cred că Oltul va câştiga campionatul”

În tabăra opusă, Cristi Aldea cunoştea valoarea adversarului, astfel că eşecul era de aşteptat, poate nu tocmai la acest scor: „Ştiam că Oltul Ioneşti este o echipă redutabilă. Noi nu am putut să ne punem cu un asemenea adversar. Ei stau bine la toate capitolele, având jucători de excepţie atât în defensivă, cât şi în atac. Cred că ei vor câştiga campionatul”, ne-a spus Cristi Aldea, delegat la Progresul Măldăreşti.

„Doar Minerul Berbeşti o poate învinge pe Oltul Ioneşti 2009”

După şapte etape de campionat, echipa sponsorizată de omul de afaceri Ionel Giuran are maximum de puncte şi cel mai bun golaveraj din Liga a IV-a. Vasile Grossu, experimentatul antrenor de la Lotru Brezoi, susţine că, în mod normal, Oltul Ioneşti 2009 ar trebui să „primească” (metaforic vorbind!) încă de acum trofeul de campioană, pentru că actualul sezon este deja în mâinile celei mai galonate echipe a momentului. Acesta mai spune că Minerul Berbeşti ar fi singura în stare să îi oprească pe Alin Savu şi compania din cursa pentru locul 1. „La Berbeşti, se lucrează cum trebuie: antrenamentele sunt literă de lege, iar seriozitatea jucătorilor este una foarte ridicată. Din păcate, terenul lor nu mai seamănă deloc cu unul de fotbal, ci mai degrabă cu o bătătură plină de gropi şi cu smocuri de iarbă din loc în loc. Istoria confirmă însă că toate bătăliile câştigate de români au avut loc pe terenuri accidentate, în mlaştini, păduri şi alte condiţii vitrege de luptă, etc. În mod normal, Oltul Ioneşti 2009 nu are cum să mai piardă campionatul”, ne-a spus Vasile Grossu.

Alin Savu a prins viteză!

Partida cu risc zero susţinută în compania celor de la Progresul Măldăreşti a reprezentat pentru prodigiosul atacant Alin Savu încă o oportunitate de a-şi mai băga în „căciulă” alte cinci goluri, detaşându-se considerabil în „Topul golgheterilor” întocmit de publicaţia noastră. Cu un număr de 15 goluri înscrise în şapte etape (aşadar, o medie de peste două pe meci), fostul divizionar „A” s-a distanţat de coechiperul său Adrian Albinaru, care a ajuns doar la „cota” 9 şi se situează în continuare pe poziţia secundă. Cei doi atacanţi din brigada de lux a omului de afaceri Ionel Giuran au arătat în doar câteva etape că pot face show pe terenurile din judeţ, fiind „cuplul” cel mai prolific din Liga a IV-a. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button