Politica

Liderii de sindicat, primii pe lista disponibilizărilor

Deşi sunt apăraţi de lege împotriva abuzurilor, liderii de sindicat au ajuns cap de listă la disponibilizările demarate de actualul guvern.
Iar, între noi fie vorba, Petre Ungureanu a cam devenit un exemplu pentru primarii vâlceni în ceea ce priveşte faultarea acestor legi. După modelul prefectului de Vâlcea, primarii localităţilor Voineasa şi Ştefăneşti, de exemplu, au încercat să scape de liderii de sindicat din cadrul instituţiilor, prin disponibilizarea lor, în baza ordonanţei premierului Boc. La Voineasa, liderul de sindicat din primărie a fost dat afară şi reangajat la finele lunii august, prin intervenţia Sindicatului SINDAP Vâlcea, la care acesta era afiliat. La Primăria Băile Olăneşti, aceeaşi poveste. Primarul a revenit rapid asupra deciziei, după adresa trimisă de liderul SINDAP Vâlcea, Nicolae Jitianu. Doar conflictul de la Ştefăneşti a ajuns în instanţa de judecată.
„La Ştefăneşti, avem o situaţie de abuz. Primarul a dat-o afară pe bibliotecară, deşi era singura care întrunea condiţiile de ocupare a acestui post. Şi a angajat pe postul ei o altă persoană, care era operator pe calculator. Nu a redus postul, pentru că era singurul, dar a disponibilizat bibliotecara. Angajata a atacat primăria în instanţa de judecată, pe cheltuiala sindicatul. Vom face acest lucru pentru toţi cei care vor avea nevoie de ajutorul nostru. Mă refer la membrii noştri de sindicat”, a precizat liderul SINDAP.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button