Liga II

Leo-gol – „Fiara” din Zăvoi

CSM-Gaz MetanCupa României, şaisprezecimi / Gaz Metan Mediaş – CSM Rm. Vâlcea 1-1 (6-5 după penalty)
• Juniorii puteau da lovitura pe terenul unei echipe de Liga I

Săptămâna aceasta am fi aflat numele următorului adversar în Cupă dacă juniorii echipei CSM Râmnicu Vâlcea aveau puţin mai mult noroc în partida disputată săptămâna trecută la Mediaş. Totuşi, cinstit vorbind, norocul a fost de partea vâlcenilor în cele 90 de minute jucate la Mediaş, când Gazul a trecut de câteva ori pe lângă victorie.

În ciuda celor care se aşteptau ca vâlcenii să fie umiliţi de echipa care a învins recent pe Dinamo Bucureşti, evoluţia lucrurilor în teren a stat cu totul diferit. Vâlcenii au dat o replică foarte bună şi au terminat prin a smulge aplauzele publicului medieşan. Gazul a dominat ineficient primele 45 de minute. Au avut câteva ocazii de poartă, însă Perianu a fost la post.

În repriza a doua se părea că vâlcenii nu vor mai putea face faţă ritmului, mai ales că mulţi dintre ei – chiar juniorii! – jucaseră duminica în campionatul de republicani, iar marţi, după un drum istovitor, a trebuit să facă faţă confruntării cu o echipă de Liga I.

Gol în ultimul minut

Gaz Metan Mediaş a forţat obţinerea victoriei şi a deschis scorul în minutul 78 când Boaru a trecut cu lejeritate prin flancul drept al apărării vâlcene, a profitat de neatenţia lui Dragomir şi a şutat imparabil. Dragomir şi-a răscumpărat greşeala în ultimul minut de joc, însă până atunci ratările gazdelor erau de-a dreptul exasperante. Bara porţii lui Perianu a salvat echipa noastră şi scorul era 1-0 când se scurseseră şi minutele adiţionale arătate de arbitra Cristina Dorcioman. Cum spuneam, Dragomir a executat şmechereşte o lovitură liberă obţinută foarte bine de Edi Popa în lateral, masivii fundaşi centrali medieşeni au fost surprinşi de apariţia lui Leo Săraru, acesta a preluat în stil de mare fotbalist (n.a.: sper să nu i se urce la cap şi să rămână cu picioarele pe pământ că talent are, e nevoie în continuare de muncă!), şi din careul de 6 metri vâlceanul l-a „executat” cu sânge rece pe celebrul portar Vâtcă: 1-1 şi meciul a mers în prelungiri.

Puteam înscrie în prelungiri

Faza golului marcat de Leo Săraru s-a produs în momentul în care publicul se îndrepta spre porţile stadionului. În aplauzele medieşenilor meciul a continuat, copiii teribili ai fotbalului vâlcean câştigând simpatia tribunelor, mai ales că CSM-ul nu s-a baricadat în faţa porţii lui Perianu aşteptând trecerea timpului, ci a încercat să dea lovitura prin contraatacuri tăioase. Sbârnea putea finaliza cu gol, dar a şutat slab, în bară, după ce a driblat vreo patru adversari (inclusiv pe Vâtcă). În apărare, Miţă Deaconescu ne-a salvat de la un gol ca şi făcut, fundaşul vâlcean reuşind perfect o deposedare riscantă în suprafaţa de pedeapsă. Aşa că s-a ajuns la loviturile de departajare…

Am ratat ultima lovitură!

Emoţiile trăite la loviturile de departajare nu pot fi descrise în cuvinte. Antrenorul Cristi Lazăr le-a spus: „Băieţi, până aici a fost bine. Acum, indiferent ce va fi, nimeni nu vă va reproşa nimic!”… şi, într-adevăr, nimic de reproşat. Poate doar faptul că ne-a părăsit norocul: Perianu era pe direcţia mingii la 3 din cele 5 lovituri ale gazdelor, însă n-a reuşit să pareze niciuna! Pentru CSM au înscris pe rând: Dragomir, Gârlă, Pârvu şi Săraru. Ultimul executant, Mihai Deaconescu a trimis milimetric pe lângă vinclu, în stâlpul exterior de susţinere a plasei porţii. 6-5 pentru Gaz Metan Mediaş. Ar fi fost prea frumos să vedem copiii minune ai CSM-ului în optimile de finală. Ar fi meritat!
Iată pentru istorie, echipa aliniată de antrenorul Cristi Lazăr la Mediaş, anticipând de pe acum că peste câţiva ani îi vom vedea pe unii dintre vâlceni la echipe de top din ţară şi chiar din străinătate: Perianu – Eremia, Deaconescu, Dragomir, Stoian (M. Popa) – Şt. Sbârnea, Jan Mosor (Călinescu), V. Gârlă, Pârvu – Leo Săraru, Plătărescu (Edi Popa). A lipsit motivat portarul Laurenţiu Brănescu.
Florin Mănoiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button