Liga II

Laurenţiu Tudor interzice antrenamentele pe „sinteticul” din Zăvoi

* decizia noului manager general al echipei vâlcene survine ca urmare a accidentărilor suferite de fotbaliştii de la grupele de juniori-republicani ale CSM-ului

Abia instalat la Rm. Vâlcea, noul manager general al CSM-ului, Laurenţiu Tudor, a fost surprins să constate că la centrul de copii şi juniori din Zăvoi sunt mulţi tineri talentaţi care ar putea ajunge, peste ani, nume importante în fotbalul românesc. Tudor a lăudat talentul juniorilor din pepiniera proprie a CSM-ului şi implicit a apreciat munca antrenorilor care i-au format de-a lungul anilor. „Juniorii de la Rm. Vâlcea sunt foarte buni, dar, din păcate, în ultima perioadă, majoritatea se confruntă cu mari probleme medicale. Din cauza terenului sintetic, toţi acuză dureri ale genunchilor şi ale încheieturilor. Poate tocmai de aceea, ne-am propus să găsim o soluţie optimă, astfel încât să nu mai folosim atât de des acel gazon artificial din Zăvoi. Am aflat că nu mai puţin de patru tineri jucători s-au operat deja de ligamente, deşi sunt la o vârstă destul de fragedă, iar acesta e un lucru foarte rău. Toţi sunt nişte juniori cu nişte calităţi extraordinare şi e păcat că se operează atât de timpuriu. Intervenţiile chirurgicale le-ar putea cauza neplăceri în timp, cariera lor putând avea de suferit, mai ales că le stopează pentru aproape un an chiar şi activitatea fotbalistică”, ne-a declarat Laurenţiu Tudor.

Juniorii-republicani se vor antrena şi vor juca din retur la Căzăneşti

În aceste condiţii, managerul general al CSM-ului este hotărât să interzică sau măcar să reducă numărul antrenamentelor pe sinteticul din Zăvoi. „De-acum încolo, le voi impune să nu se mai antreneze pe gazonul artificial din Zăvoi. Vreau să mai facă antrenamente acolo maxim o zi pe săptămână, pentru că se ştie deja cât este de periculos acel gazon artificial”, a precizat Tudor, care este hotărât ca din primăvară juniorii-republicani să-şi dispute meciurile din campionat pe terenul de la Căzăneşti, acolo unde ar urma să se şi antreneze. „Încercăm să găsim o soluţie viabilă astfel încât să nu mai avem probleme cu aceşti tineri fotbalişti pentru că e păcat pentru ei şi pentru cariera lor. Mai ales pentru că au şi calităţi foarte-foarte bune, cu care s-a lucrat foarte bine. Cred că mai trebuie puţin ajutaţi în ceea ce priveşte psihicul, să treacă peste anumite momente grele ale jocului”, a adăugat Laurenţiu Tudor.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button