Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

La Tomşani,

„Fagurele de Aur” a reunit apicultori din toată ţara

La finele săptămânii trecute, la Tomşani a avut loc cea de-a 34-a ediţie a „Fagurelui de Aur” – tradiţională manifestare cu caracter sportiv-cultural, care se desfăşoară anual în comuna primarului Dumitru Pearcu. Şi de această dată, evenimentul a fost organizat de primăria Tomşani, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi cu Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea. În afara competiţiilor sportive care au loc, an de an, cu prilejul acestei sărbători, s-au desfăşurat şi câteva manifestări culturale. Sâmbătă, 19 iunie, „Fagurele de Aur” a continuat cu un bâlci şi o discotecă în aer liber, la care au fost prezenţi, potrivit estimărilor primarului Dumitru Pearcu, peste 1000 de oameni. Din păcate, distracţia a fost întreruptă de furtună în jurul orei 22.30, atunci când participanţii au fost goniţi spre case.
Duminică, 20 iunie, sărbătoarea s-a derulat pe scena amplasată în aer liber lângă terenul de fotbal din Foleştii de Sus, unde au concertat câteva formaţii de muzică populară din zonă, precum şi grupuri de copii din Tomşani şi comunele limitrofe. Dintre toate, s-a remarcat în mod deosebit ansamblul folcloric „Nedeiţa” din Tomşani, care a cucerit, de-a lungul timpului, numeroase premii la manifestările la care a participat. Tot cu acest prilej, a avut loc şi un program de prezentare şi desfacere, atât a produselor apicole, cât şi a derivatelor, precum şi a unor medicamente naturiste realizate, de asemenea, pe bază de miere. „Nu trebuie să uităm că apicultura este cea mai veche ocupaţie a locuitorilor din spaţiul românesc, iar noi încercăm, an de an, să sărbătorim cum se cuvine această îndeletnicire”, ne-a precizat primarul Dumitru Pearcu. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button