Administratie

La Horezu s-a inaugurat o nouă investiţie

• primarul Constantin Niţu a redat în folosinţă drumul forestier Romanii de sus – Lunga, lucrările de reabilitare ale acestui tronson ridicându-se la suma de 3,5 milioane lei

Săptămâna trecută, în oraşul Horezu a avut loc inaugurarea uneia dintre ultimele investiţii realizate prin grija primarului Constantin Niţu. Este vorba de reabilitarea drumului forestier Romanii de sus – Lunga, lucrare care a fost realizată din fonduri europene, prin programul SAPARD. Investiţia – deosebit de importantă pentru cetăţenii din oraş şi din zonă – are o valoare totală de 3.533.006 lei. Drumul are o lungime de 8,4 kilometri şi deserveşte o suprafaţă de 2.310 hectare din care 2.011 de pădure şi 299 constituite din terenuri agricole, păşuni alpine şi zone turistice.

Obiectivul investiţiei l-a constituit realizarea unei noi infrastructuri a drumului forestier Romanii de sus – Lunga, care începând de acum asigură condiţii optime pentru transportul materialului lemnos rezultat din exploatările forestiere. Altfel, s-a înlesnit astfel accesul locuitorilor pentru efectuarea lucrărilor de întreţinere a pădurii, a lucrărilor agricole, de împădurire a suprafeţelor defrişate, precum şi a muncitorilor care se ocupă de recoltarea fructelor de pădure şi plantelor medicinale ce cresc din belşug în zonă şi care constituie o sursă de venituri pentru cetăţenii satelor care aparţin oraşului Horezu. De asemenea, drumul inaugurat recent va asigura accesul turiştilor către viitorul sat de vacanţă de la Vârful Roman şi din împrejurimi.

Lucrările de reabilitare au constat în realizarea elementelor geometrice ale drumului, consolidări de maluri, construcţia unor ziduri de sprijin, reabilitarea podeţelor existente şi construcţia altora noi, consolidarea taluzelor, colectarea apelor provenite din izvoare, cât şi a celor pluviale provenite de pe versanţi, marcaje şi semnalizări rutiere, etc. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button