Liga IV

Ionel Giuran, dispus să dea o mână de ajutor echipei din Păuşeşti Măglaşi

giuran* fără şanse de a mai evita retrogradarea la finele sezonului, primarul Alexandru Dediu anunţase iniţial că Unirea s-ar putea retrage din campionat
* dacă negocierile vor decurge pozitiv, o parte dintre jucătorii fostei echipe Oltul Ioneşti 2009 ar urma să evolueze până în vară pentru echipa de lângă Râmnic

În vara anului trecut, Oltul Ioneşti 2009 câştiga titlul în Liga a IV-a, dar pierdea meciul de baraj pentru promovare în Liga a III-a, la Caracal, împotriva celor de la Atletic Bradu. Acest eşec avea să însemne şi sfârşitul pentru echipa din comuna primarului Cornel Neagoe, patronul Ionel Giuran luând atunci decizia de a se retrage din fenomen şi de a nu mai pompa bani în fotbalul judeţean.
Între timp, managerul firmei de construcţii ONILSERV SRL pare să fi revenit la pasiunea sa vizavi de sportul-rege şi şi-a arătat disponibilitatea de a se implica din nou în fenomen. Omul de afaceri ar fi dispus să sponsorizeze, din această iarnă, formaţia Unirea Păuşeşti Măglaşi, nimeni alta decât codaşa Ligii a IV-a. Aşa cum se cunoaşte, la finele turului, echipa de lângă Râmnic nu a acumulat decât 3 puncte, cele mai puţine dintre toate cele 18 competitoare de la acel nivel. În aceste condiţii, misiunea de a evita retrogradarea pare aproape imposibil de îndeplinit.
Afaceristul vâlcean ar aduce cu el la Păuşeşti Măglaşi şi câţiva fotbalişti valoroşi, capabili să crească valoarea lotului. Astfel, se aude că Ionel Giuran şi-ar fi rugat o parte dintre foştii jucători de la Oltul Ioneşti 2009 să evolueze până în vară la Unirea. Printre fotbaliştii care s-ar putea legitima în perioada următoare la ultima clasată din Liga a IV-a se numără Octavian Sârbu, Alin Pufu şi Bobi Oprea (ultimii doi se află sub contract cu Cozia Călimăneşti), însă nu este exclus ca pe listă să apară şi alte nume.

Omul de afaceri, bun prieten cu primarul Dediu

Primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, conservatorul Alexandru Dediu, nu şi-a ascuns prietenia pe care o are de mai mult timp cu omul de afaceri vâlcean. Anul trecut, alesul local a reuşit să achiziţioneze, graţie unui împrumut provenit chiar de la Ionel Giuran, inclusiv o maşină de tuns iarba, pentru baza sportivă din Păuşeşti Măglaşi. În condiţiile în care cei doi vor fi interesaţi să se aşeze la aceeaşi masă a negocierilor, este foarte posibil ca Unirea să nu se mai retragă din campionat.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button