Diverse

Ion Crăciunescu şi Gică Popescu vor să investească în Râmnic

Craciunescu IonAm stat de vorbă cu fostul arbitru internaţional de fotbal, Ion Crăciunescu, exact în ziua în care la Râmnicu Vâlcea era programat mitingul democrat-liberalilor vâlceni pentru susţinerea referendumului din 22 noiembrie. De la politică am ajuns foarte repede la proiectele vizând sportul vâlcean, mai ales că Ion Crăciunescu se va muta în scurt timp în Râmnic.

• Domnule Ion Crăciunescu, v-aţi întors în viaţa politică vâlceană chiar acum, în debutul campaniei electorale…

Dar n-am dispărut dispărut din viaţa politică niciun moment, numai că eu locuiesc în Bucureşti şi mi-e greu să vin de fiecare dată pe la şedinţele de partid, pentru că mai sunt şi alte probleme care se suprapun pe  datele la care se ţin acestea.

• Aţi venit special pentru marşul PD-L Vâlcea de susţinere a referendumului?

Da, pentru acest lucru m-am trezit la 6. La 7 fără un sfert eram în maşină – pentru că traversarea Bucureştiului e o cursă cu obstacole şi am venit la timp, pentru că îmi place să fiu punctual. De altfel, după această manifestare voi pleca imediat la Bucureşti.

• Vă veţi implica în campanie la Vâlcea?

Da, sunt deja implicat, ca toţi membrii din Biroul Permanent Judeţean. Răspund de două localităţi – Berbeşti şi Alunu, pe care vreau să le fac pedeliste.

• V-aţi pregătit o strategie de campanie, v-aţi creionat câteva lucruri pe care să le spuneţi oamenilor din acea zonă?

Singurul lucru cert este acela că eu nu-i voi minţi. Nu-mi place să mint şi nu ştiu dacă cineva mă poate arăta pe mine cu degetul că l-am minţit. Nu-mi voi schimba tocmai acum principiile pe care le-am urmat toată viaţa.

• Vă menţineţi dorinţa de a candida pe colegiul Râmnicu Vâlcea pentru un mandat de senator peste trei ani?

De ce nu? Nu înţeleg de ce trebuie să mă dau la o parte din faţa cuiva. Este adevărat, s-a făcut deja în interiorul PD-L Vâlcea o listă preliminară cu posibilii candidaţi pentru Parlament. Eu când am spus despre această listă, m-au luat în râs ceilalţi, spunându-mi-se că nu e adevărat. Ni s-a cerut să ne spunem opţiunile. Toţi ceilalţi, care au tăcut, n-au recunoscut ulterior, deşi aceasta era realitatea.

• Preşedintele organizaţiei, Mircia Gutău a fost de acord cu candidatura dumneavoastră?

Nu ştiu. Să ştiţi că eu am adus 12.800 de voturi dintr-o zonă stearpă pentru partid şi pe lângă asta, am şi muncit. Dacă şi conducerea Biroului Permanent Judeţean, cu avizul forurilor centrale, consideră că opţiunea mea este corectă, nu văd care ar mai fi problema. Dacă nu, iarăşi nu am niciun fel de probleme existenţiale.

• Doream să ştiu dacă aţi luat decizia după o consultare cu Mircia Gutău.

Nu. Nici eu nu sunt consultantul dânsului, nici invers. Fiecare este pe felia lui şi nu avem nimic de împărţit. În afară de respectul pe care îl port domniei sale pentru ceea ce face pentru oraş, nu am nicio problemă cu dânsul.

• Spuneaţi că sunteţi supărat pe nişte oameni din partid. Ce v-au făcut?

Ştiţi cum e, şi în familie te superi. Unii oameni te dezamăgesc, dar asta e viaţa. Nu vreau să detaliez subiectul. În general, dacă am o problemă, o discut în şedinţele de partid. Oricum, în ultima perioadă remarc paşii uriaşi care s-au făcut. E altceva!

• Intenţionaţi să vă mutaţi la Râmnicu Vâlcea în viitorul apropiat?

Da. Mi-am renovat un apartament dar vreau să-mi fac şi o casă, pentru că am un teren rezervat pentru aşa ceva, în zona Cetăţuia. De-abia aştept să mă mut aici, pentru că Vâlcea este ancorată de sufletul meu cum nu vă imaginaţi. Aici am avut cea mai glorioasă perioadă din viaţa mea. Şi acum, când s-a făcut un sondaj de opinie, s-a spus că sunt cel mai bun arbitru din toate timpurile. Acestui oraş îi datorez acest lucru, pentru că are partea lui de merit.

• În afară de activitatea politică, aveţi şi alte planuri legate de Râmnic?

Am un teren mare cumpărat mai demult, aveam nişte proiecte să fac acolo ceva. Să vede… Cu criza asta toată lumea îşi schimbă gândurile. Dacă nu venea criza, probabil construiam ceva acolo. Nu cartier de locuinţe, aşa cum probabil vă aşteptaţi, ci altceva. Criza ne-a prins pe toţi; şi pe mine, şi pe prietenii mei cu care voiam să investesc.

• Este vorba despre un proiect sportiv?

Nu. Să ştiţi că ceva legat de sport vreau să fac. Chiar am venit zilele trecute cu Gică Popescu la Râmnicu Vâlcea şi intenţionăm să facem ceva aici. Este vorba despre nişte terenuri de sport. Am discutat deja cu primarul Mircia Gutău, am găsit deschidere şi urmează să dezvoltăm.

• Cum rămâne cu CSM-ul?

Această chestiune mă depăşeşte. Clubul are nevoie de un om cu foarte mulţi bani. Nu mă văd în staff-ul de conducere, domnul Verigeanu este foarte bun, nu trebuie să fie schimbat. Oricum, voi fi foarte aproape de echipă, voi veni la meciuri. Un lucru este clar: CSM poate intra în prima ligă doar dacă ia combinatul echipa. Altfel, e foarte greu. Nu există nicio persoană fizică suficient de puternică să ţină o echipă în Rm. Vâlcea. Asocierea de persoane este o prostie. S-a încercat acest lucru la Craiova. Uitaţi-vă şi la Dinamo ce se întâmplă. În ziua de azi nu poţi găsi 5-6 persoane care să se asocieze pentru a ţine echipa. Este imposibil.

• Aveţi noutăţi legate de Costică Vâlcea?

Nu ştiu… Îmi pare foarte rău pentru el. A fost prietenul meu, nu mă disociez de asta, cu toate discuţiile dintre noi. Cred că sistemul l-a târât acolo. Este un băiat bun şi îmi pare rău de el. Sper să scape de necazul acesta. Am auzit nişte beţivi pe la posturile de televiziune care îl denigrau. Nişte oameni de doi lei, care s-au ridicat în sportul acesta mic şi pitic, care acum se duc la televiziuni pentru a face pe lupii moralişti! Indivizii ăştia ar trebui să stea în banca lor.

• Vă mai tentează o revenire în fruntea arbitrajului românesc?

Dacă vine Gică Popescu în fruntea federaţiei, cu siguranţă că voi veni acolo. Numai în condiţiile ăstea.

• V-aţi programat o vacanţă în Thailanda. Nu aţi mai plecat?

În noiembrie ar trebui să plec, dar mă cam încurcă această campanie electorală. Probabil că va veni şi un tur II. Cred că va trebui să mă reprogramez, deşi în Thailanda este cea mai bună vreme în noiembrie. Am ales această ţară, pentru că este o zonă mai exotică. La anul vreau să ajung în vreo patru zone mai exotice. Una dintre opriri va fi în Cancun.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button