Politica

Ion Cîlea nu vrea să rişte

• Deşi mai e este un an până la alegerile locale, liderul PSD Vâlcea a început deja să-şi instruiască oamenii din colegiile Horezu, Brezoi, Bălceşti şi Drăgăşani

Încă din prima lună a acestui an, Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea, a reluat întâlnirile cu membrii şi simpatizanţii din teritoriu ai Partidului Social Democrat, cărora le-a prezentat strategia creionată de conducerea organizaţiei în ideea câştigării alegerilor locale din iunie 2012.
Primele două întâlniri organizate de liderul PSD au avut loc în colegiul deputatului Aurel Vlădoiu şi au fost găzduite de primarii Dumitru Pearcu (Tomşani) şi Constantin Banacu (Bărbăteşti). A treia reuniune PSD a avut loc la Călimăneşti şi a fost găzduită de primarul Ilie Amuzan şi de Constantin Vlăduţu, proprietarul Hotelului Orizont, din Căciulata. Celelalte două dezbateri pe teme legate de pregătirea campaniei electorale de anul viitor au fost organizate la Bălceşti şi Drăgăşani.

Ţintele rămân: preşedinţia CJV, 50 de funcţii de primari şi majoritatea în 50 de CL

Ion Cîlea a explicat cu toate aceste ocazii că cele 3 ţinte principale ale PSD, în perspectiva alegerilor din iunie 2012, sunt: 1. câştigarea preşedinţiei CJV şi a unui număr de mandate de consilieri judeţeni care să permită PSD-ului să-şi poată promova fără probleme toate proiectele; 2. câştigarea alegerilor pentru funcţia de primar în cel puţin 50 de localităţi ale judeţului; 3. obţinerea unei majorităţi confortabile în cel puţin 50 de consilii locale.
„Ca să atingem aceste ţinte, trebuie să dinamizăm activitatea politică în fiecare structură a partidului, a organizaţiei şi să ne alegem viitorii candidaţi cu foarte multă rigurozitate. Ştiu că nu avem forţa financiară pe care o au adversarii noştri, dar eu sunt convins că putem să-i învingem dacă muncim, suntem consecvenţi şi dedicaţi cauzei. Ca să vă dau un exemplu de reuşită prin muncă, aş aduce în discuţie chiar situaţia mea, de la Consiliul Judeţean, unde a trebuit să gestionez cel mai nenorocit buget din ultimii 21 de ani. De fapt, nici nu cred că, vreodată, au fost mai puţini bani decât acum. Şi, totuşi, am reuşit să realizez ceea ce alţi preşedinţi de consilii judeţene din ţară, cu fonduri şi 2-3 ori mai mari n-au reuşit. Am asfaltat o mulţime de drumuri, am realizat construcţii noi, am dezvoltat zone rurale şi urbane, am introdus utilităţi în zeci de localităţi şi am implementat, zic eu, proiecte foarte importante pentru viitorul multor comunităţi. Pentru asta, am strâns cureaua la maxim şi, în ciuda faptului că Guvernul Boc a tăiat permanent din fondurile pentru judeţul Vâlcea, am încercat să-i ajut pe toţi primarii dornici să facă treabă”, a transmis Ion Cîlea, la Bălceşti, în faţa a peste 200 de social-democraţi din zonă.

Activitatea partidului trebuie dinamizată, iar fiecare filială va avea sediu

Liderul PSD le-a cerut colegilor săi ca, în cel mai scurt timp, să îndeplinească şi câteva sarcini foarte importante, cerute şi de conducerea centrală a PSD. „Fiecare structură locală trebuie să aibă un sediu, într-o casă mai veche, într-o cameră undeva. Vă ajută să fiţi mai bine organizaţi, să nu aveţi evidenţele vraişte şi, în plus, ştie lumea unde vă găseşte. Sunt oameni care simt nevoia să-i spună cuiva când au o problemă. Îi ascultaţi şi încercaţi să-i şi ajutaţi. Unele dintre problemele lor pot fi rezolvate, cred eu, chiar şi de consilierul local PSD din zona respectivă. Dacă e localitate cu primar PSD, nici nu se mai pune problema. Trebuie să-i scăpaţi pe cetăţeni de tot ceea ce le apasă pe suflet. Şi, chiar dacă nu e primar de-al nostru, duceţi-vă şi faceţi tot ceea ce vă stă în putere să ajutaţi. Dacă cineva vă trânteşte uşa în nas, mă sunaţi pe mine, că aveţi numărul meu de mobil. Mă ocup eu după aia. De asemenea, este obligatoriu să actualizaţi şi să definitivaţi evidenţele cu membrii partidului. Eu bat judeţul de la un capăt la altul şi, de câteva ori, chiar mi-au spus unii oameni care sunt cu noi, că n-au mai fost chemaţi la o şedinţă de nu ştiu când. Nu mai permit aşa ceva! Tai în carne vie! (…) Referitor la noii veniţi în partid, vreau să vă spun că, în cel mai scurt timp, vom aduce noile carnete de membru PSD. Sunt tip card, foarte frumoase. Acest nou model îl vor primi colegii noi, dar peste tot vom înlocui şi carnetele vechi. (…) Nu în ultimul rând, trebuie să ieşiţi mai mult la discuţii cu oamenii. Să fiţi permanent printre cetăţeni şi, totodată, vreau să reluaţi organizarea şedinţelor de birou, adunări generale, tot. Trebuie să antrenăm lumea la viaţa politică, ca în final cel puţin 10 la sută din electoratul care vine regulat la vot să facă parte din PSD”, a adăugat preşedintele Ion Cîlea. După ce a trasat şi alte sarcini, liderul PSD a anunţat că va verifica în teritoriu, periodic şi foarte riguros, dacă toţi colegii săi îşi îndeplinesc misiunea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button