Diverse

Ioan Gavrilescu: „Lupta pentru calificare se va da în trei!”

* preşedintele clubului vâlcean crede că în Grupa C se vor bate pentru cele două locuri care asigură prezenţa în următoarea fază a Ligii Campionilor echipele Oltchim, Larvik şi, probabil, Randers

Fără îndoială, indiferent ce s-ar spune, Oltchim va porni ca favorită în Grupa C, doar campioana Norvegiei, Larvik HK, părând a avea forţa de a ameninţa supremaţia echipei vâlcene. Teoretic, fiecare dintre adversarele trupei antrenate din această vară de Peter Kovacs şi Aurelian Roşcan are şanse de a accede mai departe, însă practic va fi greu de crezut că echipa vâlceană nu se va clasa pe unul dintre primele două locuri în clasamentul final al Grupei C. „Avem o grupă de dificultate medie, dar mai grea decât ne-am fi dorit. Mai ales dacă din Grupa 1 preliminară se va califica formaţia daneză Randers HK! Situaţia este complicată având în vedere că vom înfrunta aşadar două echipe din spaţiul nordic. Lupta pentru calificare se va da în trei, între Oltchim, Larvik şi Randers. Franţuzoaicele de la Toulon nu cred că pot emite pretenţii. Mă bucur însă că programul meciurilor ne avantajează”, a spus preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, după tragerea la sorţi de la Viena.

Larvik HK, cel mai tare adversar

În această vară, Larvik HK a efectuat o campanie spectaculoasă de achiziţii. Echipa norvegiană le-a transferat deja pe Linn-Kristin Riegelhuth, Gro Hammerseng şi Katja Nyberg. Ultima sosită este portarul norvegian Cecile Leganger (35 de ani), ce a semnat chiar săptămâna trecută un contract pe trei sezoane cu Larvik HK, echipă la care a revenit după şapte ani petrecuţi prin alte campionate din Europa. Foarte aproape de a ajunge sub comanda antrenorului Karl Erik Bohn este însă şi interul Kristine Lunde-Borgensen, care a refuzat oferta Oltchim-ului după ce înţelegerea cu Hypo Viena a picat. Altfel, Larvik se mai bazează şi pe alte handbaliste de renume precum Tonje Larsen, Karoline Dyhre Breivang, Linn Jorum Sulland, Kari Mette Johansen, Nora Mork, Tine Stange sau Heidi Loke. Gruparea nordică a pierdut-o doar pe Marrit Frafjord (pivot), care s-a transferat în Danemarca, la Viborg HK.

Siraba Dembele, vedeta echipei din Toulon

Cel mai accesibil adversar al Oltchim-ului în Grupa C va fi, indiscutabil, Toulon Saint Cyr. Formaţia din Hexagon a ajuns în premieră în grupele Ligii Campionilor, după ce a câştigat titlul naţional deşi a pornit la drum din postura de nou-promovată. Toulon a încheiat pe locul 5 sezonul regulat, la 17 puncte de liderul Metz Handball, dar a reuşit să devină campioană după meciurile din play-off. Cea mai cunoscută handbalistă din lotul echipei franceze este Siraba Dembele, una dintre componentele de bază ale naţionalei pregătite de Olivier Krumbholz.

Randers este vicecampioana Danemarcei şi deţinătoarea Cupei EHF

În ceea ce priveşte echipa care se va califica din preliminarii, fără îndoială, cele mai mari şanse de deveni adversara Oltchim-ului în prima fază a grupelor le are Randers HK, nimeni alta decât vicecampioana Danemarcei şi câştigătoarea Cupei EHF în sezonul 2009-2010. Gruparea nordică ar putea beneficia şi de avantajul terenului propriu, în cazul în care – conform tragerii la sorţi – echipa ucraineană HC Smart va refuza să-l găzduiască. În această vară, echipa din Danemarca a reuşit să facă un singur transfer important, Mette Melgaard, fosta iubită a celebrei Anja Andersen, semnând pentru Randers după ce i s-a anulat contractul pe care îl parafase iniţial cu Hypo Viena.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button