Liga III

Invincibili pe teren propriu

* echipa antrenată de Lucian Catargiu n-a primit gol nici în cel de-al cincilea meci pe care l-a jucat acasă în acest sezon

Oltchim Rm. Vâlcea şi-a păstrat invincibilitatea pe teren propriu şi după etapa de la finele săptămânii trecute. Mai mult decât atât, jucătorii pregătiţi de Lucian Catargiu n-au primit gol acasă nici în meciul cu Prometeu Craiova, al cincilea consecutiv pe care l-au disputat pe teren propriu în sezonul actual. Fără îndoială, asta spune multe despre forţa de joc a echipei vâlcene.

Scor alb după prima repriză

Contrar aşteptărilor, deşi „chimiştii” porneau cu prima şansă în duelul cu Prometeu Craiova, prin prisma poziţiei ocupate în clasamentul Seriei a IV-a, oaspeţii au fost foarte aproape să deschidă scorul în minutul 23. O centrare din lovitură liberă a fost reluată cu capul de Bică, rămas singur şi nemarcat în centrul careului de 16 metri, dar portarul Radu Popescu a respins miraculos mingea în faţă, iar apoi fundaşii vâlceni au îndepărtat pericolul. Nici elevii lui Catargiu nu s-au lăsat mai prejos şi au trecut de două ori pe lângă gol. Mai întâi, în minutul 34, atunci când Marinescu a reluat din voleu spre poartă, mingea a ajuns la Tomescu, în colţul careului de 6 metri, dar vâlceanul n-a reuşit s-o împingă în plasă. Ulterior, în minutul 39, Dănuleţ a fost găsit excelent cu o pasă în adâncime, dar nici el n-a reuşit să-l învingă pe portarul Poenaru, care a blocat şutul atacantului chimist.

Trei goluri în 45 de minute

Repriza secundă a început cu o serie de ocazii la poarta craioveană, iar în minutul 58 Dănuleţ avea să deschidă scorul cu un şut de la 16 metri, la care Poenaru a plonjat cu întârziere: 1-0. Cu un sfert de oră înainte de final, vâlcenii şi-au asigurat liniştea printr-un gol de toată frumuseţea: Preda a şutat iniţial în transversală de la 18 metri, mingea a revenit în teren, Dănuleţ a reluat-o iarăşi spre poarta lui Poenaru, dar înainte de a poposi în plasă balonul a lovit cele două bări laterale: 2-0. În minutul 90, Datcu a scăpat singur spre poarta adversă, dar a întârziat să şuteze, fiind ajuns din spate de fundaşii craioveni. În primul minut de prelungiri, Diţă putea reduce din handicap, însă mingea expediată de acesta de la marginea careului de 16 metri a fost respinsă cu piciorul, în corner, de Radu Popescu. Scorul final avea să fie stabilit în minutul 90+2, atunci când Dănuleţ a scăpat pe contraatac, i-a pasat perfect lui Marinescu în centrul careului de 16 metri, care n-a mai avut de îndeplinit decât o simplă formalitate.
Au evoluat pentru Oltchim: R. Popescu – Stanca, Stoica, Nania, Datcu, Moldoveanu (36’ Dănuleţ), Oct. Marinescu (93’ Piron), Preda, Săraru, Fistogeanu (87’ Smeadă), Tomescu.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button