Administratie

Investiţii de zeci de miliarde lei la Stoeneşti

Ca şi alte localităţi din Vâlcea, comuna Stoeneşti se confruntă cu probleme financiare acute. Toate acestea împiedică desfăşurarea în termene optime a unor proiecte de importanţă majoră pentru comuna condusă de social-democratul Ion Mateescu. „La un calcul de ansamblu, avem până acum investiţii de câteva zeci de miliarde lei. Vreo 28 de miliarde sunt numai la poduri, iar alte 7 la baza sportivă”, ne-a spus Mateescu.
Până acum, primarul comunei Stoeneşti s-a bazat în mod deosebit pe sprijinul Consiliului Judeţean. „În limita posibilităţilor, şi mă refer în principal la banii pentru cofinanţări (pentru baza sportivă, precum şi pe Ordonanţa 7), am fost ajutaţi de CJ Vâlcea. Oricum, suntem conştienţi că e un an greu pentru administraţia locală, iar şansele pentru a aduce bani în comună depind doar de întocmirea proiectelor europene, pentru că aceste fonduri sunt nerambursabile. De asemenea, solicităm sprijinul Consiliului Judeţean pentru achitarea datoriilor faţă de cele 100 de persoanele care primesc ajutor social”, spune Mateescu.
Chiar şi în aceste condiţii de criză, primarul Ion Mateescu s-a străduit să rezolve la nivelul comunei câteva dintre problemele stringente, dar a întocmit şi o listă cu priorităţi, care trebuie îndeplinite. „Am executat lucrări de reabilitare la şcoala din Stoeneşti şi am început să asfaltăm unele drumuri locale. Altfel, avem în plan şi alte proiecte care trebuie duse la bun sfârşit. Mă refer aici la podul de la Dobriceni, pentru care trebuie să mai cheltuim alţi bani, ce nu erau planificaţi iniţial. Trebuie să vedem de unde vom găsi resursele financiare în acest caz. Conform estimărilor noastre, valoarea lucrării se va ridica probabil la suma de aproximativ 5 miliarde lei. În plus, avem o problemă şi la căminul cultural de la Piscu Mare, care se află într-o stare deplorabilă. Din păcate, nu am putut să-l prindem nici în proiectul integrat de 2,5 milioane euro, dar sperăm să-l reabilităm totuşi cu fonduri din bugetul local şi de la Consiliul Judeţean”, a încheiat primarul comunei Stoeneşti. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button