Administratie

Investiţie de aproape un milion de euro, în drumuri şi trotuare, la Suteşti. A început şi licitaţia pentru introducerea gazelor

Cu câteva zile înainte de alegerile din 9 iunie, Alin Dumbravă a început încă un proiect important – „Modernizarea drumurilor de interes local şi trotuare în comuna Suteşti”. Investiţia este estimată la aproape un milion de euro şi este finanţată în cadrul P.N.I. „Anghel Saligny”.

Primele intervenţii au fost demarate pe Strada Belona, unde s-a turnat deja primul strat de asfalt. În paralel, s-a început şi pregătirile pentru betonarea şanţurilor, amenajarea podeţelor de acces şi trotuare, pe toată lungimea DN 67B (Str. Tudor Vladimirescu). Lucrările de modernizare vor fi demarate zilele acestea şi pe străzile Berendeţ şi Mătuşari. „Lucrările au întârziat din cauză că am aşteptat aprobarea proiectului de introducere a gazelor, dar şi pentru că trebuia parcursă procedura prin care comuna Suteşti a luat în administrare drumul naţional, de la limita cu municipiul Drăgăşani până la hotarul cu Creţeni. Acest transfer a fost cerut încă din august 2023, dar protocolul s-a semnat în aprilie 2024. A fost întocmit proiectul tehnic, s-a emis autorizaţia de construire, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor şi am anunţat ISC cu privire la începerea lucrărilor. (…) În acest moment, se află în derulare şi licitaţia privind proiectul „Înfiinţare sistem inteligent de distribuţie a gazelor naturale în comuna Suteşti”, investiţie finanţată tot prin PNI Anghel Saligny. Am obţinut Acordul Tehnic de Racordare emis de SNTGN Transgaz S.A., deci lucrurile, şi aici, intră pe o traiectorie foarte bună”, a anunţat Executivul de la Suteşti.

 

Articole Similare

Back to top button