Administratie

Între USG şi CET Govora

A scăzut „tensiunea” în relaţiile economice

Comunicat de presă

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean, dr.ing. ION CÎLEA, s-a întâlnit cu o delegaţie a Companiei poloneze CIECH din care au făcut parte domnii Artur Ozuchowski, vicepreşedinte al Companiei, Jaroslav Czerwinski, directorul general al Diviziei USG – CIECH, Krzysztof Kolodziejkzyk, director financiar, şi consilierul Tomas Griglewski.
În cadrul discuţiilor la care, din partea română, au mai participat Mircea Predescu, directorul Direcţiei Economice a Consiliului Judeţean, şi Constantin Lăpădat, directorul economic al CET Govora, au fost abordate problemele privind relaţiile comerciale dintre furnizorul de energie termică de pe Platforma Industrială Rm.Vâlcea şi Uzinele Sodice Govora Ciech, relaţii care au ajuns într-un punct critic din cauza datoriilor mari pe care le-a acumulat USG în cursul acestui an.
Noi, – a precizat preşedintele Ion Cîlea, – am înţeles greutăţile financiare prin care trec Uzinele Sodice şi am manifestat foarte multă înţelegere. De exemplu, am acceptat de mai multe ori  reeşalonarea datoriilor şi, în plus, am renunţat la toate penalităţile, însă nu ne putem permite ca să aducem CET Govora în stare de faliment. Nu mi se pare firesc să facem din compania CIECH un partener favorit, în detrimentul celorlalţi consumatori de energie termică de pe Platformă. Consider că deja Consiliul Judeţean Vâlcea, în calitatea sa de acţionar unic al CET Govora, a acordat partenerului polonez un ajutor foarte mare prin reeşalonarea datoriilor pe o perioadă de 5 ani, fără penalizări, în condiţiile în care CET Govora este obligată de propriile sale dificultăţi financiare să acceseze credite cu dobândă.
Reprezentanţii companiei poloneze au transmis mulţumiri pentru sprijinul acordat şi au propus ca în următoarele zile să fie încheiat un protocol cu privire la sistemul acceptat de ambele părţi privind recuperarea creanţelor prin concesiune de contracte cu partenerii externi ai USG. De asemenea, s-a căzut de acord ca, în prima săptămână a lunii decembrie, să se poarte negocieri în vederea perfectării contractului de livrare a energiei termice şi a noului preţ la aburul tehnologic pentru anul viitor.

Compartimentul de relaţii cu mass media al CJV

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button