Politica

Întâlnire fructuoasă cu micii producători agricoli din zona Drăgășani

Vineri, 24 noiembrie 2023, la Drăgășani, a avut loc evenimentul „Bunătăți Gastronomice Locale”, un prilej de întâlnire a micilor producători agricoli din zonă și alți cetățeni care au dorit să participe.
Întâlnirea a fost prilejuită şi de promovarea legii promovată de deputatul Cristian Buican privind organizarea Punctelor Gastronomice pentru valorificarea producției proprii. După ce a fost adoptat în Senat, proiectul urmează să fie aprobat în Camera Deputaţilor, for decizional. Întâlnirea a avut două părți legate între ele prin obiectul lor.
Au fost prezenți la întâlnire deputatul Cristian Buican, secretarul de stat Aurel Simion, de la Ministerul Agriculturii, dar şi alţi demnitari şi aleşi PNL.
În prima parte a evenimentului, după ce au fost prezentate prevederile legii de organizare a Punctelor Gastronomice, producătorii locali prezenți au adresat întrebări, au făcut comentarii și au purtat un dialog susținătorii din Parlament şi Guvern ai legii. La dialog, au participat și specialiști locali din agricultură. „Dialogul a fost unul eficient întrucât beneficiarii legii și-au prezentat satisfacția pentru promovarea unei astfel de legi. De altminteri, propunerea legislativă a pornit de la sugestiile producătorilor agricoli locali și a beneficiat de expertiza specialiștilor liberali din Ministerul Agriculturii. În a doua parte a întâlnirii, gospodinele din Organizațiile Femeilor Liberale din localitățile limitrofe ale municipiului Drăgășani, dar și producătorii locali au prezentat produse cu specific local. La finalul evenimentului, toți participanții au fost premiați de către Filiala PNL VÂLCEA. Considerăm că întâlnirea noastră a fost deosebit de fructuoasă și dorim să-i felicităm, încă o dată, pe toți cei care au participat la acest eveniment!”, a transmis deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, la finalul evenimentului.

 

 

Articole Similare

Back to top button