Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Social

Indemnizaţiile persoanelor cu handicap ar putea fi majorate

Conform textului actului, persoanele cu handicap vor beneficia de o indemnizaţie lunară variabilă în funcţie de gradul de handicap. Astfel, indemnizaţia va fi de 350 lei lunar pentru adultul cu handicap grav.

Indemnizaţia va fi în cuantum de 300 de lei pentru adultul cu handicap accentuat şi de 100 de lei pentru adultul cu handicap mediu. Pe de altă parte, indemnizaţia va fi în cuantum de 50 lei pentru adultul cu handicap uşor, care până acum nu beneficia de această indemnizaţie. Iniţiativa majorează şi bugetele personale complementare lunare indiferent de venituri, după cum urmează: în cuantum de 100 lei, pentru adultul cu handicap grav; în cuantum de 75 lei, pentru adultul cu handicap accentuat şi în cuantum de 40 lei, pentru adultul cu handicap mediu, se mai arată în comunicat. Liberalii, iniţiatorii proiectului de lege, le-au cerut tuturor parlamentarilor să voteze documentul, indiferent de culoarea politică. „Amintim inclusiv parlamentarilor PDL, care au refuzat să voteze proiectul în cadrul dezbaterilor de la comisia de muncă şi protecţie socială, că în contextul legislativ specific domeniului persoanei cu handicap, România, ca ţară membră a Uniunii Europene, are obligativitatea de a se alinia ţărilor membre în ceea ce priveşte asigurarea normalităţii şi demnităţii persoanei cu handicap”, susţin aceştia. „Se va vedea prin votul final de miercuri, dacă parlamentarii din arcul guvernamental chiar sunt preocupaţi de soarta categoriilor vulnerabile din România, aşa cum declară, sau se folosesc de acestea, prin discursuri demagogice în campaniile electorale, pentru a le lua votul”, au mai declarat reprezentanţii PNL.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button