Liga V

Incertitudini la Victoria Fumureni

* echipa clasată pe ultimul loc în Seria a II-a, în pericol de a se retrage din campionat

Constituită graţie pasiunii pentru fotbal pe care o împărtăşesc câţiva tineri din comuna Lungeşti, în special din iniţiativa lui Florin Dinucu, Victoria Fumureni traversează vremuri tulburi în această perioadă. Echipa nu mai are sprijin financiar pentru a-şi continua activitatea, iar lotul este unul destul de subţire. De altfel, în dese rânduri, în tur, abia s-au strâns jucători cât să nu se piardă vreun meci „la masa verde”. Poate tocmai de aceea, Victoria Fumureni se va număra, cu siguranţă, printre ultimele echipe care se vor reuni în această iarnă. „În principiu, ne vom relua pregătirile abia în februarie”, ne-a anunţat preşedintele-jucător Florin Dinucu.

„Mulţumim consilierilor din Ştefăneşti pentru că ne-au găzduit în tur”

Problemele legate de pregătire ale celor din Lungeşti ţin însă şi de faptul că în prezent nu mai dispun de o bază sportivă unde să-şi poată disputa meciurile de pe teren propriu. „Cel mai probabil, în retur, în condiţiile în care lucrările de la terenul din Lungeşti nu sunt încă terminate, vom juca tot la Ştefăneşti. În acest sens, ţin să mulţumesc consilierilor locali din Ştefăneşti deoarece ne-au facilitat prezenţa pe baza sportivă de acolo. Din câte am înţeles, este însă foarte posibil ca la Lungeşti, până se termina actuala bază sportivă de modernizat (se aude că ar mai fi de lucru cam vreo 6 luni), ar urma să fie amenajat încă un teren de fotbal, acolo unde ne-am putea desfăşura temporar partidele din Liga a V-a”, a adăugat Dinucu.

„Jucăm fotbal de plăcere!”

Chiar dacă nu s-a numărat printre protagonistele Seriei a II-a, poate şi prin prisma faptului că nu a avut un lot valoros de jucători, adesea evoluând chiar şi în inferioritate numerică pe teren, Victoria Fumureni nu are la activ nicio neprezentare, iar preşedintele Florin Dinucu spune asta cu o deosebită mândrie. „De când ne-am înfiinţat, am ţinut să ne prezentăm la toate meciurile din campionat, chiar dacă uneori am evoluat în efectiv incomplet. În opinia mea, nu e o ruşine să joci în 8 sau în 9 jucători, mai ruşinos e să nu te prezinţi! Am zis că e mai bine să nu ne batem joc de competiţie, aşa că ne-am deplasat la toate meciurile. La Scundu – de exemplu – abia ne-am strâns 9 jucători, dar tot am jucat, deşi ştiam că vom pleca de acolo cu o căruţă de goluri. S-a terminat 11-0 pentru Zorile, dar nu ne-a fost ruşine, în fond noi jucăm fotbal de plăcere! Acest lucru este evidenţiat şi de faptul că suntem o echipă foarte disciplinată, iar de-a lungul etapelor din tur am încasat un singur cartonaş roşu”, a menţionat Dinucu.
Dincolo de lipsa rezultatelor, principala problemă cu care se confruntă Victoria Fumureni în această perioadă rămâne lipsa unor sponsori potenţi din punct de vedere financiar. „Autorităţile locale ne-au promis sprijinul, dar rămâne de văzut dacă acesta se va şi concretiza. Căutăm însă şi alţi sponsori, orice om care iubeşte fotbalul poate veni alături de noi”, a afirmat preşedintele Victoriei Fumureni.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button