Karate

În ianuarie, 133 de sportivi de la CSŞ Rm. Vâlcea au fost în cantonament la Călimăneşti-Căciulata

În această iarnă, în luna ianuarie, 133 de sportivi de la CSŞ Rm. Vâlcea s-au aflat în cantonament la Călimăneşti-Căciulata. Directorul instituţiei, Mihai Ioniţă, ne-a declarat că, în acest stagiu centralizat de pregătire, au fost prezenţi atât sportivii de la sporturile individuale (karate, box, lupte, tenis de masă), cât şi cei de la sporturile de echipă (fotbal, handbal, baschet). „Cantonamentul de la Căciulata, din perioada 7-12 ianuarie, a fost unul foarte bun. Toţi sportivii de la fiecare secţie în parte şi-au încărcat la maximum bateriile pentru competiţiile din acest an. Chiar dacă am prins perioada cu zăpezi abundente, toate antrenamentele au fost făcute ca la carte! Chiar şi tinerii handbalişti de la CSŞ Municipal, antrenaţi de Stăncuţa Guiu (fosta portăriţa de la Oltchim), care au fost transferaţi vara trecută, de la HCM Torok, au fost foarte încântaţi de acest stagiu. Cel mai mult au stat pugiliştii, care au rămas chiar 10 zile la Căciulata, perioada în plus fiind asigurată printr-o sponsorizare”, a precizat Ioniţă.

Mihai Ioniţă, director CSŞ:
„Mulţumim Ministerului pentru că ne-a oferit şi anul acesta posibilitatea de a merge într-un asemenea stagiu de pregătire”

În încheiere, directorul instituţiei, Mihai Ioniţă, a ţinut să mulţumească Ministerului Educaţiei Naţionale pentru că a asigurat şi iarna aceasta un stagiu de centralizat de pregătire pentru toţi sportivii de la CSŞ. „În ceea ce-i priveşte pe sportivii de la secţia de karate, aceştia s-au simţit, de asemenea, foarte bine şi chiar mi-au spus, la final, că nu s-au antrenat niciodată atât de tare. Mă refer aici, în special, la cei care au făcut saltul abia anul acesta de la Ioniţă Sport Center, la CSŞ, pentru că ceilalţi, pe care i-am avut în lot şi în 2018, ştiau ce-i aşteaptă. În fiecare zi, s-au trezit dis de dimineaţă, la ora 5.30, primul antrenament fiind de la 6.00, până la 7.15. La ora 10.00, urma a doua şedinţă de pregătire, de forţă, iar la 16.00 aveam un antrenament mai uşor. De fiecare dată, era vorba aşadar de un alt tip de pregătire. Toţi copiii au fost foarte încântaţi de acest stagiu, deşi au resimţit din plin efortul. Nu ne-am pregătit afară, ci într-o sală din incinta complexului hotelier Traian, primul antrenament de dimineaţă având loc de regulă pe întuneric, doar la lumina lunii. În sport, contează foarte mult acest tip de cantonament, deoarece aici se formează cu adevărat spiritul de competiţie, când îl rupi pe copil de familie, de griji. Mulţumesc Ministerului Educaţiei Naţionale că ne-a oferit posibilitatea de a efectua şi anul acesta un cantonament pentru toţi sportivii de la CSŞ”, a afirmat precizat Mihai Ioniţă. (N.C.)


Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button