În câteva săptămâni, oraşul Băbeni va fi alimentat cu apă din sursa Brădişor

Bizic_Ion_Babeni copyReţeaua de aducţiune cu apă din sursa „Brădişor” a ajuns până la Băbeni şi se urmăreşte ca, în câţiva ani, magistrala să fie prelungită înspre sud, cel puţin până la Drăgăşani.
Potrivit primarului Ion Bîzîc, oraşul său nu este alimentat încă din această sursă, dar există toate condiţiile, la ora actuală, pentru acest lucru. „Probabil că, în câteva săptămâni, Băbeniul se va alimenta cu apă din conducta care vine din nordul judeţului Vâlcea, de la Brădişor. Momentan, oraşul se alimentează din staţia noastră, de la Bistriţa, unde există 6 puţuri forate şi un dren.

Această staţie va rămâne disponibilă pentru situaţiile de urgenţă, Doamne fereşte!”, a precizat edilul PNL. Bîzîc a adăugat că schimbarea sursei de apă nu este decizia sa, ci a operatorului regional şi a conducerii judeţului. „Nu am nişte date oficiale, dar se spune că sursa Brădişor este una permanentă, în timp ce, peste 50-60 de ani de acum înainte, în zona Olteniei, vor fi probleme destul de mari cu apa dulce. Nu cred că Vâlcea va fi afectată”, a mai spus liberalul.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button