Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

În aprilie,

Primarul din Govora devine membru al Camerei de Comerţ Bilaterale România –  Norvegia

Mihai Mateescu va participa, în data de 23 aprilie, la şedinţa Camerei de Comerţ Bilaterale România-Norvegia, care va fi înfiinţată la Oslo. Primarul oraşului Băile Govora va deveni membru fondator al Camerei.

În perioada 21-24 aprilie, în Norvegia, vor avea loc mai multe evenimente organizate de Biroul de Promovare Comercial Economic, sub patronajul Ambasadei României la Oslo. Pe lângă deschiderea oficială a Camerei de Comerţ Bilaterale România-Norvegia, sunt programate un forum de afaceri şi un seminar privind oportunităţile de colaborare. Primarul Mihai Mateescu a primit invitaţia de a deveni membru al Camerei şi de a participa la aceste evenimente economice după ce, în luna ianuarie, a fost prezent la Târgul de Turism din Oslo. Norvegia ar putea deveni astfel un finanţator pentru marile proiecte de la Băile Govora. De altfel, Consiliul Local al oraşului doreşte să demareze un un prim proiect de anvergură, în domeniul protecţiei mediului. La rândul lor, autorităţile norvegiene finanţează asemenea proiecte prin Programul Mecanism Financiar care se va derula începând din 2011. Dacă primarul Mihai Mateescu va reuşi să-i convingă pe norvegieni să-i finanţeze proiectul, alte câteva milioane de euro vor ajunge la Govora. Până în 2014, Norvegia va aloca anual 357 de milioane de euro pentru domenii precum protecţia mediului, prevenirea schimbărilor climaterice, cercetare în domeniul sănătăţii, învăţământ, justiţie şi conservarea patrimoniului cultural. Vor beneficia de aceşti bani 15 ţări, printre care şi România.

Irina Rîpan

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button