Acasă Administratie Ilie Boiangiu caută soluţii pentru extinderea reţelei de canalizare. Comuna Grădiştea, acoperită...

Ilie Boiangiu caută soluţii pentru extinderea reţelei de canalizare. Comuna Grădiştea, acoperită 100% cu reţeaua de apă

43
0

La Grădiştea, toată lumea are apă curentă. Primarul Ilie Boiangiu speră să găsească în perioada următoare soluţii şi pentru extinderea reţelei de canalizare.


“Bugetul este unul mai bun decât anul trecut. Ne bucurăm că ni s-au dat banii în avans şi pentru persoanele cu handicap. Acolo erau probleme. Vom avea fonduri şi pentru anumite investiţii, din excedentul de anul trecut şi cu ce mai primim de la CJV. Vedem ce facem. Drumurile pietruite s-au deteriorat rău anul acesta. Multe sunt în pantă, piatra a cam fost măturată. Dacă nu reuşeam să asfaltăm multe dintre ele, era şi mai grav. Asta e soluţia, să le asfaltăm pe toate. Facem tot ce ţine de noi pentru acest lucru. Aşteptăm să vedem dacă obţinem finanţare pentru investiţiile pe care ni le dorim.

Cu apa nu avem probleme. Comuna este acoperită 100% din acest punct de vedere. Cu extinderea canalizării e mai complicat. Trebuie făcută punctual, pentru că e vorba despre sume mari. Nu e acelaşi lucru ca la apă. Aparent, trebuie să mergem pe o variantă cu fose septice, cu captări pe anumite sate, grupuri de locuinţe mai mari, ca să aibă şi eficienţă. Trebuie să ne gândim bine cum procedăm, pentru a putea suporta costurile. Vom vedea şi unde sunt tendinţe de dezvoltare a satelor. Acolo trebuie să realizăm nişte investiţii”, a precizat Ilie Boiangiu, primarul comunei Grădiştea.