Politica

Îl doare în cot pe Băsescu de Roeşti

În ultimii ani, primarilor li s-a tot spus că singura modalitate prin care ar mai avea şanse să realizeze investiţii în infrastructură ar fi să depună cât mai multe proiecte. Cei mai ambiţioşi dintre ei nici nu au mai stat pe gânduri.
S-au pus pe treabă, transformându-şi instituţiile în mici fabrici de proiecte. Este şi cazul primarului de la Roeşti. De altfel, Gheorghe Drăghici este unul dintre aleşii vâlceni cu cele mai multe realizări, lucru ce se observă doar trecând prin comuna sa.
Social-democratul crede, însă, că mai are multe lucruri de făcut pentru cei care l-au ales. Nefiind obişnuit să bată pasul pe loc, el a continuat să încerce să atragă fonduri. A întocmit zeci de proiecte şi studii, sperând că munca sa şi a comunităţii pe care o reprezintă va fi răsplătită la un moment dat prin selectarea în vederea finanţării a documentaţiilor depuse la diverse ministere. Din păcate, lucrurile n-au stat chiar aşa cum şi-a dorit. Nu din cauza lui, ci a birocraţiei excesive de la Bucureşti, a faptului că partidul său a stat destul de multă vreme în Opoziţie, dar şi a incapacităţii administrative de la nivel central. În prezent, Primăria Roeşti are datorii de aproximativ 6 miliarde de lei vechi numai pentru studiile de fezabilitate, ridicările topo şi expertizele realizate în ultimii ani. De bani pentru salarii şi utilităţi nici nu mai vorbim. În aceeaşi situaţie se află sute de localităţi din ţară, ale căror primari s-au zbătut să facă ceva, dar, deocamdată, s-au ales doar cu praful de pe tobă. Din nefericire, pe actualii guvernanţi nu-i interesează deloc aceste probleme, principalele lor preocupări fiind legate doar de pregătirea fraudării alegerilor din noiembrie şi de menţinerea lui Traian Băsescu în fruntea ţării. Probabil că, în condiţiile actuale, nici nu au altă alternativă. Este clar că actualul şef al statului n-ar putea obţine un nou mandat altfel decât prin fraudă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button