Hat-trick-ul lui Leo Săraru a făcut diferenţa în meciul Şirineasa – Perişani (3-2)

leo sararu* în replică, Alexandru Moţ a reuşit o „dublă” pentru echipa antrenată lui Dumitru Teleşpan

CS Şirineasa şi Posada Perişani s-au înfruntat sâmbăta trecută, în cel mai important meci din această etapă a Superligii. Partida a revenit trupei antrente de Tavi Iordache, care s-a impus la limită, cu scorul de 3-2. Partida a fost presărată cu multe ocazii, cele mai multe fiind în contul echipei din Şirineasa. Formaţia gazdă a început meciul mai bine şi a avut prima şansă de a marca în minutul 18, când Despoiu s-a trezit singur cu mingea la picior, chiar în centrul careului de 16 metri, dar a şutat slab, în braţele portarului Ucă. Peste 10 minute, Leo Săraru avea să deschidă scorul pentru echipa sa, dintr-o poziţie suspectă de ofsaid (1-0). Două minute mai târziu, Puşcatu putea să facă 2-0, dar a şutat defectuos cu latul, din 6 metri, iar mingea s-a dus în aut de poartă.

Lacune grave în defensiva echipei din Şirineasa

Chiar în debutul reprizei secunde, Posada Perişani avea să egaleze situaţia, prin Moţ, care a profitat de o gafă monumentală în defensiva adversă şi a înscris cu un lob peste portarul Cârstoiu, de la 25 de metri (1-1). Scorul s-a schimbat din nou în minutul 48, când tot Leo Săraru a reluat cu capul în plasă, din colţul careului de 6 metri, o centrare perfectă de pe partea dreaptă. În minutul 65, elevii lui Dumitru Teleşpan au restabilit din nou egalitatea, prin acelaşi Moţ, după o altă fază în care fundaşii de la Şirineasa au fost ridicoli (2-2). A urmat un iureş la poarta bravului Ucă, fotbaliştii lui Tavi Iordache încercând să preia din nou conducerea. În minutul 68, Melcea a şutat splendid de la vreo 18 metri, dar Ucă s-a întins ca un arc şi a scos miraculos mingea, de lângă bara laterală. Portarul Posadei nu a mai avut însă ce face peste două minute, iar Leo Săraru a realizat hat-trick-ul (3-2). Până la final, tot CS Şirineasa a mai avut alte trei şanse de a-şi majora diferenţa, prin Muşuroia (bară), B. Dumitru şi And. Fistogeanu (tot bară).
Astfel s-a scris istoria acestui meci în care rivalele celor de la CS Şirineasa au sperat într-un rezultat surpriză. De altfel, înaintea partidei, s-a şi zvonit că jucătorii Posadei urmau să primească o primă specială din partea contracandidatelor, dacă i-ar fi încurcat pe jucătorii lui Tavi Iordache. Cele două echipe se vor reîntâlni miercuri, 20 aprilie, pe sinteticul din Zăvoi, în sferturile Cupei României – faza judeţeană.
Au evoluat echipele:
CS Şirineasa: Cârstoiu – I. Săraru, Nicolaescu, Muşuroia, And. Fistogeanu, Despoiu, Melcea, L. Săraru, Tomescu, Ceapă, Puşcatu. Au mai jucat: B. Dumitru, Marinescu.
Posada Perişani: Ucă – Răcăreanu, Tănase, Văcaru, M. Barbu, Piron, Florea, Ciuculan, Predulete, Moţ, Gâlcescu. Au mai jucat: M. Voicu, Bunescu. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button