Acasă Liga V Guşoeni ameninţă supremaţia liderei! Mădălin Roşu, cu două goluri în derby, nu...

Guşoeni ameninţă supremaţia liderei! Mădălin Roşu, cu două goluri în derby, nu mai poate aspira la titlul de golgheter în Liga a V-a

517
0

CS Guşoeni a pierdut un singur meci în 2022, acasă, cu Orleşti, în ziua în care golgheterul echipei a suferit un grav accident rutier, chiar la intrarea în stadion. Ca şi sincope, mai are două remize, în deplasare, la Drăgoeşti şi Şirineasa. În rest, numai victorii. În runda din week-end, formaţia coordonată de Iulian Zamfir, Alex Concioiu şi Adi Eftimie a trecut la pas şi de lidera seriei, considerată cea mai bună echipă de Liga a V-a, Sporting Galicea. Guşoeni a câştigat derby-ul cu scorul de 5-1. Gazdele au condus cu 3-0. Dani Zugravu, de două ori şi Bogdan Şofrana au marcat. Oaspeţii au redus din diferenţă în minutul 58, prin Fernando Marinescu, însă golul acestuia a fost doar un foc de paie. La gazde a ieşit în evidenţă, spre final, golgheterul echipei, Mădălin Roşu, care a punctat de două ori şi a stabilit, practic, câştigătoarea. Cel mai prolific jucător al campionatului, vârful de la Galicea, Cătălin Duminică, nu s-a regăsit pe lista marcatorilor. Oricum, nu mai are cum să rateze titlul de golgheter în eşalonul secund judeţean. Chiar dacă mai sunt multe etape de jucat, avansul pe care îl are este unul semnificativ şi nu prea mai poate fi ajung din urmă. Duminică are 41 de goluri marcate, iar Roşu, de la Guşoeni, aflat pe locul 2 în top, 25. Locul 3 este ocupat de Adi Tilioiu, care punctase de 19 ori pentru Şirineasa. Între timp a urcat la Liga a IV-a. Joacă la FCPO. Cu reuşita de la Guşoeni, Fernando Marinescu, de la Galicea, a ajuns pe locul 4 în topul golgheterilor. Pe 5 se află Narcis Tomescu, de la Ioneşti, cu 18 goluri, iar pe 6, primarul de la Şuşani, Costi Tudor, cu 15 ”boabe”.
Revenind la lupta pentru titlu şi promovare din Liga a V-a, Guşoeni a micşorat diferenţa care o desparte de Galicea. E acum de şapte puncte, în condiţiile în care vicelidera mai are o restanţă de jucat, cu Mateeşti. În etapa care urmează, ambele formaţii au meciuri grele. Guşoeni joacă la Ioneşti, iar Galicea la Băbeni, cu Sălătrucel. În total au mai rămas de jucat 9 etape până la final, timp şi puncte ”berechet” pentru orice echipă să-şi facă anumite calcule.