Editorial Politic

Gura lumii: doctorul Folea va candida la Primăria Orleşti. Cârstina pleacă la „mititica”

Este jale mare la Orleşti de când cu condamnarea primarului Constantin Cârstina la 4 ani de puşcărie. Chiar dacă a devenit penal, PNL nu i-a retras sprijinul politic, dar problema sa principală este alta: şansele să nu-şi piardă libertatea sunt tot mai mici.

În noiembrie 2021, în dosarul penal în care primarul Constantin Cârstina, de la Orleşti, era trimis în judecată, în calitate de inculpat, alături de alte 7 persoane, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere (art. 335 NCP) şi încercarea de a muşamaliza cazul, inclusiv prin deturnarea probelor, magistraţii de la Curtea de Argeş au dispus ca acesta “să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare din care 3 ani pedeapsa cea mai grea şi 1 an spor”. Cu o zi înainte de Crăciun, liberalul a formulat recurs, iar primul termen la Curtea de Apel Piteşti a fost zilele trecute, pe 9 februarie. Nepregătit pentru această situaţie, condamnatul Cârstina a mers pe strategia amânării, astfel că tranşarea cazului s-a mutat pe 9 martie a.c..

Din păcate pentru Cârstina şi susţinătorii săi, este puţin probabil să se întâmple o minune, luna viitoare. Drept dovadă, la Orleşti, în timp ce unii se pregătesc să tragă obloanele, alţii au început „încălzirea” pentru alegeri. Interesante sunt şi zvonurile apărute pe această temă. Gurile rele susţin că, din partea PNL, în 2024, va candida – cu şanse destul de mari să şi câştige – doctorul Gheorghe Folea. Şi el are probleme în dosarul amintit, dar se spune că va scăpa de interdicţii în cel mult doi ani. În trecut, Folea a candidat de două ori împotriva lui Cârstina, dar fără succes. Acum, însă, ar urma să aibă „pârtia” liberă.

Articole Similare

Back to top button