Fără categoriePolitica

Giosan le transmite liberalilor, voalat, să-şi ia labele de pe companiile de stat

victor giosan secretar de stat laser valcea– colegii săi din PNL Vâlcea controlează şi storc CET Govora, Servcet, Prelcet şi multe alte societăţi

Politizarea companiilor de stat a dus la un dezastru economic care a plasat judeţul Vâlcea pe locurile codaşe la nivel naţional. Gândită ca o măsură de salvare a acestor societăţi, numirea pe criterii obiective, chipurile!, a managerilor s-a transformat într-un fiasco, politicienii deturnând scopul iniţial.
Secretarul de stat Victor Giosan, membru PNL de 25 de ani, admite că nici partidul său nu a înţeles corect măsurile de reformă, repetând greşelile celorlalte formaţiuni politice care s-au succedat la conducerea României.

„Managementul companiilor de stat este o problemă care trenează de mult timp. Rezultatele Ordonanţei 109 sunt mult sub aşteptări. Îmbunătăţirea guvernanţei întreprinderilor de stat este o prioritate pentru guvern, inclusiv în ceea ce priveşte modul de utilizare a fondurilor. Foarte multe dintre aceste companii au pierderi. Unele au stat bine şi apoi au ajuns pe pierdere. Până când partidele nu acceptă ca aceste companii să nu mai fie utilizate pentru interese proprii şi să fie conduse pe baze strict economice, nu vom merge înainte. Sunt partizanul unor salarii mari pentru cei care conduc aceste companii, deoarece trebuie aliniate la cele din companiile private. Rezultatele trebuie însă să fie pe măsură. Necorelarea între salarii şi realizări este determinată de politizare, care merge până la numirea consiliilor de administraţie şi a conducerii. Ordonanţa 109 a fost utilizată tot pentru numirea unor oameni de partid. Când un partid este în opoziţie, clamează cele mai bune criterii pentru numirea conducerilor şi alocarea banilor publici. Când ajunge la putere, uită şi face exact ce nu trebuie”, a spus Victor Giosan.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button