Liga IV

Gheorghe Popescu din Zătreni este de părere că:

„Fotbalul judeţean ar trebui structurat în trei divizii valorice”

Conştient că diferenţa dintre Liga a IV-a şi Liga a V-a este destul de mare – iar dovada cea mai bună în acest sens este aceea că puţine formaţii, după ce au pătruns în „Elită”, au putut să facă faţă financiar şi valoric unui asemenea nivel competiţional – profesorul Gheorghe Popescu din Zătreni propune ca fotbalul judeţean să fie structurat pe trei eşaloane valorice.

„Pentru a creşte în spectaculozitate şi – de ce nu? – în interes, fotbalul judeţean din Vâlcea ar trebui structurat pe trei eşaloane valorice. Cred că dată fiind situaţia socială a ţării, este nevoie să fie înfiinţată o aşa-zisă divizie «tampon», între Liga a IV-a şi a V-a. Astfel, în Liga a IV-a ar urma să evolueze doar echipele care vor cu adevărat să facă performanţă, care au posibilitatea să alinieze inclusiv câte o trupă de juniori, ceea ce nu s-ar întâmpla, de exemplu, în Liga a V-a. Restul echipelor ar urma să evolueze în ultimul eşalon valoric, adică în Liga a VI-a, acolo unde cheltuielile ar fi minime”, ne-a spus profesorul Gheorghe Popescu, acesta fiind de părere că prin înfiinţarea a trei eşaloane valorice în fotbalul judeţean ar putea activa mai multe echipe de fotbal.

• Modelul propus de Gheorghe Popescu:
Liga a IV-a – 1 serie de 14 echipe
Liga a V-a – 2 serii de 12 echipe (Nord / Sud)
Liga a VI-a – 4 serii de 12 echipe

Juniorii, o problemă pentru unele echipe din Liga a IV-a

Nu toate echipele din Liga a IV-a au fost încântate de ideea ca la fiecare meci să folosească obligatoriu, pe toată durata celor 90 de minute de joc, câte doi jucători cu vârsta sub 21 de ani. Printre grupările care au fost luate oarecum „pe nepregătite” s-a numărat şi Olteţul Zătreni, trupa din sudul judeţului suferind enorm din acest punct de vedere, la începutul sezonului.
Profesorul Gheorghe Popescu din Zătreni a făcut o scurtă analiză a problemei, iar concluziile sale sunt cât se poate de interesante. „Măsura de a introduce obligatoriu pe teren câte doi jucători sub 21 de ani a fost binevenită probabil doar pentru echipele cu nume din Liga a IV-a, nu şi pentru formaţiile mai mici, cum ar fi cele nou-promovate, acolo unde lucrurile stau cu totul altfel în ceea ce priveşte atenţia acordată fotbaliştilor tineri. Practic, în primele etape din campionat, şi Olteţul Zătreni a cam evoluat în 9 jucători de câmp pe teren, pentru că nu aveam juniori atât de talentaţi care să poată face faţă cu adevărat la acest nivel competiţional. Iar rezultatele s-au văzut, abia spre finalul turului reuşind să reglăm lucrurile şi din acest punct de vedere”, ne-a spus profesorul Gheorghe Popescu.
Cu toate că a acuzat probleme legate de lipsa unor tineri fotbalişti de valoare, Olteţul Zătreni a avut o comportare remarcabilă în turului Ligii a IV-a, iar poziţia pe care o ocupă după primele 17 etape ale campionatului – locul 14 – este edificatoare în acest sens. Chiar se poate spune, fără teama de a greşi, că trupa condusă de Nicolae Vîlcu a realizat până acum cel mai bun sezon din istorie la cel mai înalt nivel al fotbalului judeţean!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button