Liga II

Gheorghe Constantin nu mai vrea să fie preşedinte în Zăvoi

* dezamăgit de tergiversarea negocierilor dintre Cătălin Rufu şi primăria Râmnicului, Costică-Vâlcea a anunţat că nu mai este interesat de o funcţie de conducere la CSM

Dezamăgit de întârzierea semnării contractului de colaborare dintre Cătălin Rufu şi primăria Râmnicului, Gheorghe Constantin – care era vizat să ocupe funcţia de preşedinte al CSM-ului – a anunţat săptămâna trecută că nu vrea să mai facă parte din structura de conducere a grupării din Zăvoi, chiar şi dacă actele se vor parafa până la urmă.
„Din păcate, negocierile dintre acţionarul Cătălin Rufu şi primăria Râmnicului au tergiversat, deşi au trecut aproape patru săptămâni de când s-a vehiculat prima oară această alianţă. Am ajuns la concluzia că ceva nu e în regulă, dacă nu s-a reuşit să se semneze ceva ce s-a convenit foarte uşor din punct de vedere verbal. Într-un fel sau altul, fiecare dintre cele două părţi trebuia să cedeze câte puţin din pretenţii, pentru a se perfecta această colaborare. În aceste condiţii, după ce am reflectat încă o dată, am luat decizia ca deocamdată să nu mă mai implic. Mi-am dorit foarte mult să revin în fotbal şi poate tocmai de aceea am şi acceptat atât de repede propunerea domnului Rufu. Ar fi şi caraghios să mă mai întorc acum din drum, am spus deja «pas», îmi văd de treburile mele în continuare, nu se mai poate pune problema să vin la CSM într-o postură oficială, însă dacă voi fi solicitat voi mai ajuta măcar cu câte un sfat. Nu vreau să mă înhămez la o muncă despre care nu ştiu dacă îmi va aduce unele satisfacţii la final”, a precizat Constantin.

„Doar Rufu mi-a propus o colaborare la nivel local”

Costică-Vâlcea a afirmat apoi că Rufu a fost prima şi singura persoană care i-a propus o colaborare pe plan local: „Altfel însă, nu am fost consultat în nicio privinţă. Nici în ceea ce priveşte jucătorii veniţi, nici în ceea ce priveşte jucătorii plecaţi, nici despre ceea ce trebuie să mănânce, nici în privinţa salariilor. Atâta timp cât nu eram angajatul clubului, pe undeva cred că a fost normal. Dar din punctul meu de vedere cred că era bine să pornim împreună la drum, deci puteam să fiu consultat şi eu. Vreau să precizez însă că în momentul în care am acceptat să revin la Vâlcea, la rugămintea domnului Cătălin Rufu, am contactat preşedinţii a trei cluburi din Liga I, pentru a aduce în Zăvoi vreo 9-10 jucători, care trebuiau legitimaţi la CSM în ultima săptămână de transferuri. Cum n-am putut garanta în ceea ce priveşte condiţiile în care urmau să se realizeze tranzacţiile, în ceea ce priveşte salariilor lor, ce se va întâmpla cu ei din iarnă, am preferat să nu mai merg mai departe”.

„CSM-ul e copilul meu şi al lui Ion Boharu”

Gheorghe Constantin spune că şi-ar fi dorit să se implice mai repede în treburile CSM-ului, club pe care l-a pus pe picioare în urmă cu şase ani. „Vroiam să mă implic, aşa cum am mai făcut-o şi atunci când această echipă s-a înfiinţat. CSM-ul este copilul meu şi al lui Ion Boharu, pe vremea când lucram la AJF. Puţină lume ştie că în primele etape din sezonul 2004-2005 nu toţi jucătorii aveau drept de joc, dar cum nimeni nu a contestat acest lucru rezultatele au rămas cele de pe teren. Totul s-a făcut în pripă, însă tot a existat o strategie. Am adunat atunci jucătorii de valoare de la alte cluburi din judeţ, precum şi alţi tineri vâlceni care evoluau pe la alte echipe din ţară. În plus, am rezolvat şi problema locului în Divizia C, pe care am rezolvat-o prin asocierea cu echipa FC Lăpuşata a domnului Dan Mazilu, după ce Electro Bere Craiova s-a retras din campionat”, a concluzionat Gheorghe Constantin.

Costică-Vâlcea, în spatele negocierilor cu Dinamo

Costică-Vâlcea a dezvăluit că este omul care a stat în spatele uneia dintre variantele de colaborare vehiculate în această vară în Zăvoi. Este vorba de alianţa cu Dinamo Bucureşti, care a picat în momentul în care investitorii din Capitală au aflat că se negocia în paralel şi cu Pandurii Tg. Jiu. „Iniţial, primarul Rădulescu a fost de acord cu această variantă, dar în acea perioadă exista şi posibilitatea unei colaborări cu cei de la SNLO. Mi-a spus că în funcţie de modul cum decurge negocierile cu Pandurii, va purta discuţii şi cu acel investitor pe care îl adusesem eu. Persoana respectivă a bătut între timp în retragere, destul de politicos, şi a spus nu, chiar dacă ulterior a picat şi colaborarea cu SNLO”, a mai mărturisit Constantin.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button