Liga III

Ghecon Lăpuşata – Pandurii II Tg. Jiu 0-1

„N-am mai parte niciodatã de un furt atât de grosolan!”

* Ciortan şi Ursu au fost eliminaţi de pe teren, în meciul cu pandurii antrenaţi de Gabriel Zahiu

Ironia sorţii face ca FC Ghecon să aibă parte, chiar pe teren propriu, de cel mai tendenţios arbitraj de la promovarea în Liga a III-a. Furt, hoţie, banditism, japcă la drumul mare sunt doar câteva din atributele prin care jucătorii echipei din Lăpuşata au descris prestaţia „oamenilor în negru” în partida susţinută la Berbeşti, în runda precedentă, împotriva echipei Pandurii II Tg. Jiu.

Bogdan Nica n-a prins o zi norocoasă

Cum au decurs evenimentele de pe teren? În minutul 3, Bogdan Nica putea căpăta un penalty de la arbitrul de centru, asta dacă ar fi ştiut să-l cerşească suficient de bine, adică să pice în suprafaţa de pedeapsă. Însă, mijlocaşul de la Ghecon a preferat să joace englezeşte, să continue faza în picioare, deşi a fost evident incomodat de adversar. Câteva minute mai târziu, a picat şi singurul gol al partidei, Marius Siminic înscriind cu capul pentru Pandurii II Tg. Jiu, după o greşeală de marcaj. Apoi, Bogdan Nica a scăpat din nou singur pe partea stângă, dar a şutat foarte sus, „cam pe la etajul 2”, trimiţând balonul undeva în… apropierea exploatării de cărbune. În a doua repriză, Ovidiu Ciortan a fost eliminat de pe teren într-un mod gratuit, arbitrul de linie indicând de la margine faptul că atacantul vâlcean şi-a lovit adversarul cu cotul în figură. Pandurul a recunoscut, ulterior, că „omul în negru” s-a înşelat şi că nu a fost vorba de nicio infracţiune. Ciortan a primit „roşu” direct, astfel că acesta ar putea rata tot turul, pentru că se va alege cu o suspendare între 2 şi 6 etape, precum şi o amendă 10-15 milioane lei vechi. La cinci minute după trimiterea în tribune a fostului golgheter al Gheconului, şi Cosmin Ursu a avut parte de aceeaşi soartă, primind al doilea cartonaş galben, după un presupus fault prin alunecare. Ghecon a reuşit, totuşi, să marcheze o dată, dar degeaba, pentru că „centralul” nu a validat golul, pe motiv de ofsaid. Parlamentarul Dan Mazilu nu a mai putut digera jocul lipsit de strălucire al echipei sale, astfel că a părăsit stadionul chiar după prima repriză.

Mădălin Dobre, director executiv FC Ghecon: „Observatorul a recunoscut că Ciortan nu a dat cu cotul”

Mădălin Dobre, director executiv la Ghecon, apreciază că arbitrii au fost croiţi pe ei şi că acest meci nu putea fi câştigat niciodată de echipa sa. „De un asemenea arbitraj nu am mai avut parte niciodată de când jucăm la acest nivel. Nici măcar la Motru nu ne-au «faultat» atât de rău arbitrii. La Berbeşti, a fost jaf la drumul mare! Până şi adversarul din cauza căruia a luat Ciortan roşu a recunoscut că nu l-a lovit, iar observatorul partidei a spus că nu a văzut nici urmă de infracţiune”, ne-a declarat Mădălin Dobre.

Roşoagă, Ursu şi Ciortan – aut cu Prometeu!

Cu excepţia lui Ciortan şi a lui Ursu, eliminaţi în etapa trecută, în meciul cu Prometeu Craiova, care va avea loc vinerea aceasta, în deplasare, va mai lipsi de pe teren şi antrenorul-jucător Iulian Roşoagă. Din păcate pentru el şi colegii lui, acesta a încasat un „galben” cu Pandurii II, ajungând la patru astfel „de bonificaţii”, condiţie în care FRF impune unui jucător că trebuie să stea pe tuşă o etapă. „La Berbeşti, cu Pandurii, unul dintre cei doi tuşieri mi-a dat impresia, pe toată durata partidei, că aştepta să ne prindă într-o situaţie pentru a ne penaliza. Din păcate, mai sunt şi astfel de arbitri care nu au de-a face cu fenomenul sportiv şi umblă doar după măgării”, a punctat antrenorul.

Lucian CORNECI

Articole Similare

One Comment

  1. Acum poate ma intelegi si pe mine, ghecon, asa m-am simtit si eu anul trecut dupa meciul de la Berbesti, dar nu ma bucur de raul vostru. Din pacate veti mai intalni asa ceva, mai curand decat va asteptati, la Prometeu, cea mai slaba echipa din serie. Se va ocupa Dumitrica senior dar eu sper sa nu patiti ce am patit noi cu Ghena, oprit de la delegari dupa acel meci. Acolo se practica o japca totala, nesimtita, cu complicitatea observatorilor de obicei. Totul pleaca de la mascariciul ala de antrenor de juniori, Raducan, a carui mare calitate care il recomanda ca antrenor e ca e frate cu seful ISU Dolj. Veti vedea ce presiune pune pe arbitri sa va elimine jucatori, noua ne-au eliminat doi, asta e tactica lui de joc, superioritatea numerica. Pacat ca se intampla asa ceva in fotbal, sper totusi sa n-o patiti si voi, de la eliminarea lui Ghena din arbitraj se mai feresc un pic arbitrii e ei. Ii gasiti la restaurantul Intim pe cei de la Prometeu si pe arbitri, inainte de meci si cateva ore dupa el.

Lasă un răspuns

Back to top button