Diverse

Gabriella Szucs devine cetăţean român cu acte în regulă!

Szucs_Gabriella* handbalista echipei Oltchim se va căsători anul viitor cu fotbalistul Cristi Bud de la CFR Cluj

Venită la Rm. Vâlcea în 2008, la îndemnul fostului tehnician al Oltchim-ului, Gheorghe Tadici, handbalista maghiară Gabriella Szucs nu a prea rupt gura târgului, evoluţii sale oscilante făcându-i pe tehnicienii Ivica Rimanic şi Radu Voina să-i dea credit în prea puţine rânduri. În aceste condiţii, frumoasa jucătoare în vârstă de doar 25 de ani a fost foarte aproape să părăsească România şi să revină în campionatul din ţara vecină, mai ales că în ultima perioadă nu a mai fost convocată nici la echipa naţională a Ungariei din pricina prestaţiilor sub aşteptări de la Oltchim.
Până la urmă, Gabriella Szucs a luat decizia de a juca la Vâlcea în continuare, două fiind motivele care au convins-o să semneze un nou contract pentru campioana României, deşi i s-a redus salariul cu 40 la sută. Fără îndoială – în afara faptului că din această vară va putea lucra la Oltchim cu unul dintre antrenorii care i-au marcat cariera, ungurul Peter Kovacs – idila pe care o trăieşte în prezent cu fotbalistul echipei CFR Cluj, Cristi Bud (25 ani), reprezintă principalul motiv pentru care handbalista maghiară nu a mai dorit să plece din România.

Vacanţă şi logodnă la Paris

Cei doi sportivi s-au cunoscut întâmplător în această primăvară, la finele lunii aprilie, la Baia Mare, acolo unde Oltchim juca împotriva echipei locale, HCM. Ambii spun că a fost dragoste la prima vedere, iar de atunci sunt nedespărţiţi, distanţa dintre Cluj-Napoca şi Rm. Vâlcea nefiind un impediment în calea relaţiei lor.
La începutul acestei luni, Gabriella Szucs şi Cristi Bud au petrecut împreună vacanţa de vară, iar destinaţia aleasă a fost una cât se poate de romantică : Paris, recunoscut drept „oraşul îndrăgostiţilor”. În capitala Franţei, cei doi s-au şi logodit, nunta fiind programată pentru anul viitor.

Împreună la un meci demonstrativ jucat la Baia Mare

Tot în iunie, Szucs şi Bud au participat la un meci demonstrativ de fotbal, care s-a disputat chiar la Baia Mare, oraşul unde a început idila lor. Handbalista a dat lovitura de începere a partidei respective, intrând pe teren îmbrăcată cu un tricou al echipei CFR Cluj, şi anume chiar cel cu numărul 85, purtat de logodnicului ei. La finele săptămânii trecute, mai precis sâmbătă, 26 iunie, îndrăgostiţii au sărbătorit împreună şi ziua de naştere a fotbalistului ardelean, care a împlinit 25 de ani.

Se pregătesc: Adriana Nechita şi Florin Costea

Povestea de dragoste dintre Gabriella Szucs şi Cristi Bud nu este singura de acest gen care se întâmplă în sportul românesc. Aşa cum se cunoaşte, o altă handbalistă de la Oltchim, Adriana Nechita, se iubeşte de la începutul acestui an cu fotbalistul Universităţii Craiova, vâlceanul Florin Costea. Merită precizat faptul că extrema dreaptă a fost căsătorită în trecut tot cu un fotbalist, Cătălin Olteanu, de care a divorţat însă în 2009. Nechita şi Costea au fost împreună cu prilejul Sărbătorilor de Paşte şi în vacanţa de vară, dar până acum nu au anunţat nimic în ceea ce priveşte oficializarea relaţiei lor.
De notorietate este şi relaţia dintre Paula Rădulescu şi Marian Ungureanu, ambii portari: ea la handbal, el la fotbal. Aşa cum se cunoaşte, cei doi sunt împreună încă din vremea când trăiau şi jucau la Rulmentul şi, respectiv, ICIM Braşov. Nu s-au despărţit nici în periplul pe la Deva sau prin străinătate (în Ungaria, Austria şi Croaţia), pe unde urmaşa Luminiţei Huţupan-Dinu a evoluat.

O handbalistă şi un fotbalist, combinaţia perfectă!

În sportul românesc, relaţii de genul lor pe care le trăiesc în prezent Paula Ungureanu, Gabriella Szucs şi Adriana Nechita sunt adesea întâlnite. Din acest punct de vedere, în inimile vâlcenilor, cele mai cunoscute rămân cuplurile Florin Verigeanu – Maria Torok, Cristi Lazăr – Nicoleta Roşiianu, Cristi Bora – Victorina Stoenescu sau Laurenţiu Cherăscu – Roxana Gheorghe. Altfel, la acelaşi capitol s-a încadrat şi căsătoria lui Mircea Sandu cu handbalista Simona Arghir. Fosta soţie a actualului preşedinte al FRF a fost căpitanul echipei naţionale şi a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice (Munchen – 1972 şi Montreal – 1976). După ce a fost răpusă de cancer, pe 2 septembrie 1995, oficialii Federaţiei Române de Handbal au luat decizia de a înfiinţa Trofeul „Simona Arghir”, care este acordat anual golgheterei din Liga Naţională feminină.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button