Liga IIIFotbal

Flacăra s-a calificat în turul secund al Cupei României. Minerul, replică bună cu un lot gândit, în parte, pentru Liga a IV-a

Miercuri, 17 august, Minerul Costești și Flacăra Horezu s-au întâlnit din nou într-un meci oficial, de această dată în turul I al Cupei României. Flacăra și-a format un lot bun pentru noul sezon de Liga a III-a. Minerul știa că joacă în Liga a IV-a, s-a pregătit pentru acest lucru, dar în urmă cu doar câteva zile a aflat că va evolua în cel de-al treilea eșalon. Pe repede înainte, au fost făcute câteva achiziții, dar nu suficiente pentru ce trebuie la acest nivel. Poate și din cauza lipsei omogenității, a subconștientului, că joacă împotriva unei echipe de Liga a IV-a, Flacăra nu a convins. A câștigat, dar nu așa de clar cum poate s-ar fi așteptat cei mai mulți. ”Minerii” au dat o replică bună. În debutul partidei, Tisanu a avut două șanse de deschidere a scorului. La prima, a trimis mingea în fața porții, însă nu a fost nimeni să o împingă în poartă, apoi a încercat să găsească vinclul, cu un șut de la 20 de metri. În minutul 22, oaspeții au replicat cu o bară. Precup a centrat din corner, iar Pintilie a trimis balonul cu capul în transversală. Imediat, în minutul 24, s-a făcut 0-1. Gazdele și-au dat singure gol. O centrare din stânga l-a căutat pe Dinu, Nicolaescu a respins în căpitanul Zamfirescu, care l-a învins pe Vlădoi. În minutul 34, horezenii au trecut pe lângă 2-0. Dinu a trimis mingea în bara laterală. La poarta cealaltă, a fost aproape să se repete faza primului gol. Cioinac a respins spre propria poartă, însă Păușescu a fost atent și a reținut.

În debutul părții secunde, Minerul a mai fost aproape de un alt autogol, dar ”Țețe” Vlădoi a intervenit prompt. Țoanță, adus de Nicolaescu de la echipa de minifotbal FIT 24, a avut șansa egalării, dar nu a reușit să profite. Suspansul s-a menținut. În minutul 73, Neacșa a pătruns în partea stângă și a fost blocat de Mocioacă. Tânărul fundaș de la Flacăra, căpitanul horezenilor, a văzut direct cartonașul roșu, pentru oprirea unei situații clare de înscriere a unui gol. Va lipsi și în prima etapă din Liga a III-a. Ion Marian a executat lovitura liberă la colțul scurt, în plasa laterală. În minutul 83, Cosmin Popa a avut o acțiune de atac în urma căreia a cerut penalty, dar jocul a fost lăsat să continue. Două minute mai târziu, pe contraatac, Trașcă a șutat din unghi, în colțul lung, mingea a lovit bara și s-a oprit în poartă. 2-0 a fost și la final. Flacăra s-a calificat în turul 2 și a obținut, astfel, și premiul pus în joc de FRF: 1000 de euro. Turul 2 este programat pe 31 august. ”Olarii” o pot înfrunta pe Viitorul Dăești.

Minerul Costești: M. Vlădoi – A. Zamfirescu, Nicolaescu, Enache, I. Marian, Țoanță, Gruinea, Negoiță, Neacșa, Popa, Tisanu. Au mai intrat: Chiriță, Croitoru, Mărăcine, Iordache și Sbîrnea.

Flacăra Horezu: Păușescu – Stanciu, Pintilie, Mocioacă, Ivan, Ciocinac, Ov. Popescu, Precup, Popa, Dinu, Dobrescu. Au mai intrat: Trașcă, Habet, Bărbuți, Ruican.

Articole Similare

Back to top button