Acasă Liga 6 Flacăra Horezu a câştigat derbiul cu Cozia Călimăneşti

Flacăra Horezu a câştigat derbiul cu Cozia Călimăneşti

1910
0

* Adrian Popa, Florin Matache & Co. s-au impus chiar în deplasare, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat în minutul 19 de juniorul Ionuţ Simeanu (în fotografie, chiar când a înscris decisiv)

Experienţa numeroşilor jucători de ligi naţionale pe care Flacăra Horezu îi are în lot şi-a spus cuvântul în derbiul cu Cozia Călimăneşti, care a avut loc astăzi, la prânz. Partida s-a încheiat cu victoria la limită a trupei din Treapt, cu scorul de 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de Ionuţ Simeanu (17 ani), în minutul 19. O pasă a unui coechipier l-a găsit complet liber, în mijlocul careului de 16 metri, pe juniorul adus din Zăvoi, care a punctat cu un şut pe jos, lângă bara dreaptă a portarului.

Grigore Ceapă n-a reuşit să-l învingă pe „eroul de la Liberec” din penalti

Călimăneştenii au avut şansa să egaleze în minutul 28, când centralul Daniel Demetrescu le-a acordat un penalti, după ce Dumitru Schinteie a fost secerat chiar pe linia careului de 16 metri, dar Grigore Ceapă a ratat lovitura de la 11 metri. Portarul Florin Matache le-a arătat tuturor de ce a fost numit cândva „eroul de la Liberec”, s-a întins ca un arc şi a respins mingea expediată de fotbalistul Coziei. Elevii lui Vasile Ilinca au acuzat din plin şocul golului încasat, dar şi a penaltiului ratat, astfel că, până la pauză, horezenii au mai avut alte două mari oportunităţi de a înscrie, pe care Bobi Verdeş şi Gabriel Precup le-au irosit însă cu nonşalanţă.

În repriza secundă, pe teren a intrat o echipă călimăneşteană mult mai determinată. Cozia şi-a creat câteva ocazii bune de a restabili egalitatea (prin Grigore Ceapă, Răzvan Milosteanu, Ştefan Răcăreanu şi Leo Săraru), dar mingea nu a vrut să intre în poarta bravului Florin Matache.

Astfel s-a scris istoria acestui meci în urma căruia Flacăra Horezu şi-a consolidat poziţia de lideră a Superligii. Fotbaliştii din Treapt au punctaj maxim după primele şapte etape ale sezonului şi confirmă că, în acest an, sunt marii favoriţi la câştigarea titlului judeţean. (N.C.)