Liga V

Flacăra 2005 Horezu – AS Bărbăteşti 2-0

Oaspeţii n-au mai suportat frigul şi s-au retras de pe teren 

Duminica Floriilor a adus multă ploaie şi mai puţin fotbal. O parte dintre partidele programate au fost în pericol de a nu se disputa, existând chiar meciuri care, din cauza vremii, au fost suspendate.

Este şi cazul întâlnirii de la Horezu, dintre Flacăra 2005 şi AS Bărbăteşti. Partida s-a încheiat în minutul 88, la scorul de 2-0 pentru gazde, după ce oaspeţii au rămas în doar 6 jucători. AS Bărbăteşti s-a prezentat în Treapt în efectiv complet, însă ploaia i-a determinat pe o parte din jucători să nu ducă meciul până la final. Primul care a cedat a fost portarul oaspeţilor, Nicolae Opriţa, care nu a mai intrat pe teren după pauză. Jucătorii au solicitat brigăzii de arbitri chiar încetarea meciului din cauza impracticabilităţii terenului şi a condiţiilor improprii de joc, însă partida a continuat. În minutul 70, AS Bărbăteşti mai avea pe teren doar 7 jucători. Cherăscu, Uscatu, Chirca, au părăsit pe rând terenul, iar în minutul 88 a cedat şi Cristian Popescu. Meciul s-a încheiat, dar la final au început lamentările. 

Ion Deaconu: „Un fotbalist a făcut şoc hipotermic”

„Nu se putea juca în condiţiile acelea. Îmi spuneau copiii că nu mai pot, mor de frig pe teren. Ce puteam să le fac!? Tineretul a cedat şi nu mi-am permis să-i oblig să rămână pe teren, pentru că eu trebuie să le dau explicaţii părinţilor în cazul în care copiii se îmbolnăvesc la fotbal. Am acceptat cu toţii la pauză ca meciul să se întrerupă din cauza impracticabilităţii terenului şi în general a condiţiilor improprii de joc. Ploaia şi vântul au creat o atmosferă de nesuportat. Am băgat un copil în teren, a căzut într-o baltă şi după cinci minute mi-a zis că nu mai poate, că el iese de pe teren. S-a întâmplat asta după ce portarul nostru nu a mai vrut să intre pe teren după pauză. A făcut şoc hipotermic. Inclusiv asistenta medicală a recomandat întreruperea meciului pentru a nu se petrece vreun eveniment nedorit. Toată lumea a fost de acord cu acest lucru, doar oficialii AJF, nu! Nu înţeleg de ce în alte locuri, de exemplu la Costeşti, s-a putut să fie întrerupt meciul din cauza vremii, iar la Horezu nu s-a putut”, a precizat Ion „Cocoş” Deaconu, delegatul formaţiei AS Bărbăteşti. 

Oaspeţii acuză: delegatul Vameşu se afla în stare de suspendare

De asemenea, acesta a mai semnalat faptul că brigada de arbitri nu a luat nici o măsură cu delegatul formaţiei gazdă, Ducu Vameşu, care, deşi se afla în stare de suspendare, a stat pe banca Flacărei şi chiar a pătruns pe teren la un moment dat. „Am atras atenţia oficialilor AJF că domnul Vameşu se află în stare de suspendare şi nu are voie să stea în incinta terenului de joc. Arbitrii n-au luat nici o măsură, chiar dacă la un moment dat, la un fault comis asupra fiului său, acesta chiar a intrat pe terenul de joc. Nu s-a specificat nimic în raportul de arbitraj, iar pentru acest lucru am vrut chiar să nu semnez foaia”, a mai adăugat Ion Deaconu.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button