Politica

Firmele, şantajate să nu ajute PSD şi PNL

De câteva zile, Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea, şi-a schimbat mesajele politice şi atitudinea, devenind foarte critic la adresa PD-L. Până de curând, liderul social-democrat era extrem de reţinut şi evita să intre în conflict direct cu „partenerii” de coaliţie. După ieşirea PSD de la guvernare şi declanşarea vânătorii împotriva directorilor social-democraţi, Ion Cîlea nu s-a mai ferit însă să spună ceea ce gândeşte.
În aproape orice discuţie, el spune acum foarte deschis că cei mai mulţi dintre oamenii instalaţi în funcţii de PD-L reprezintă o clică de incompetenţi ce nu urmăreşte altceva decât să fure bani pentru campanie şi să fraudeze prezidenţialele. Cîlea susţine, totodată, că democrat-liberalii ar face presiuni imense asupra structurilor economice importante, dar nu numai, obligându-le să sponsorizeze campania lui Traian Băsescu. În acelaşi timp, acestora li s-ar fi interzis să ajute cu ceva PSD sau PNL, mai ales în ceea ce priveşte relaţia cu presa locală, unde, conform directivelor şi planurilor grangurilor PD-L, Mircea Geoană şi Crin Antonescu nu trebuie să apară decât „de rău”.
Acesta este unul dintre motivele pentru care, în perioada următoare, nu-i veţi vedea prea des prin ziare sau pe la posturile TV nici pe Ion Cîlea sau Cristian Buican. Neavând sponsori şi bani pentru presă, niciun canal media nu se va înghesui să-i bage în seamă, în sensul bun al cuvântului. Partea hazlie a lucrurilor este că s-ar putea ca, în felul ăsta, să le fie mult mai bine. Adică, în loc să piardă o jumătate de zi, stând ca stridiile într-un studio, pentru a se adresa unui electorat care oricum e al PD-L, mai bine vizitează o localitate în care mii de oameni aşteaptă să fie convinţi de cineva.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button