Editorial Politic

Firma controlată de Mocanu a pierdut procesul cu CCS IMOB CONSTRUCT (Ambient) şi Primăria Râmnicului

Ies la iveală noi elemente în legătură cu terenul de 4000 mp despre care primarul Mircia Gutău spunea că ar fi ocupat ilegal de una dintre firmele lui Vicenţiu Mocanu. Proprietatea respectivă este a oraşului şi a fost dată în concesiune în cadrul unui lot mult mai mare celor de la Ambient, dar fără posibilitatea de a o subînchiria.

Iniţial, cei de la Ambient nu au ţinut cont de acest detaliu şi au subînchiriat 4000 de mp din terenul primit în concesiune de la Primăria Râmnicului. Imediat cum autorităţile locale le-au atras atenţia că încalcă legea, cei de la Ambient au reziliat contractul cu firma controlată de Mocanu şi de aici probabil şi ideea că, la ora actuală, spălătoria rămasă încă în „picioare” în zona respectivă ar fi în afara legii. Primăria Râmnicului a explicat cât se poate de clar şi în detaliu cum stau lucrurile: „Notificarea transmisă – la solicitarea Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea (concedent) – de CCS IMOB CONSTRUCT SRL (care a preluat activele Ambient, inclusiv contractul de concesiune pentru lotul din Parcul Industrial Sud) către SC LA FISE SRL, prin care se denunța contractul de închiriere nr. 2/VL/2020 pentru o suprafață de 4.000 mp a fost contestată în instanță în Dosarul civil nr. 7423/288/2021 având ca reclamant – SC LA FISE SRL, pârât – CCS IMOB CONSTUCT SRL și intervenient accesoriu – Municipiul Râmnicu Vâlcea. Această acțiune a fost soluționată prin Sentința civilă nr. 1099/2022, definitivă în apel la Tribunalul Vâlcea, prin care reclamația a fost respinsă”. Care va să zică, firma controlată de Moncanu a pierdut acel process şi a rămas valabilă rezilierea contractului pentru cei 4000 mp. “Ulterior, a fost deschis Dosarul civil nr. 2591/288/2023, având ca reclamant – SC LA FISE SRL, pârât – CCS IMOB CONNSTRUCT SRL și intervenient accesoriu în favoarea pârâtului – Municipiul Râmnicu Vâlcea, care are același obiect ca și dosarul precedent. Termenul de judecată a fost fixat pentru data de 20.05.204, iar Municipiul Râmnicu Vâlcea va invoca autoritatea de lucru judecat”, a completat Primăria Râmnicului, făcând şi mai multă lumină în acest subiect. Pe plan administrativ, în ședința de Consiliu Local din luna februarie a.c., la solicitarea CCS IMOB CONSTRUCT SRL, prin HCL nr. 69/2024 s-a aprobat modificarea prin Act Adițional a Contractului de concesiune între Municipiul Râmnicu Vâlcea și CCS IMOB CONSTRUCT SRL în sensul reducerii suprafeței ocupată de concesionar cu suprafața de 4.000 mp, care a făcut obiectul contractului de închiriere (denunțat de acesta) cu SC LA FISE SRL.

Revenind la zona politică, analizând lucrurile şi din acest unghi, nu putem să nu ne punem fireasca întrebare: în cazul în care, presupunând prin absurdul – absurdului că Vicenţiu Mocanu ajunge primar la Râmnicu Vâlcea, ce va face cu aceste litigii? Va trage sforile ca primăria să piardă sau va urmări interesul râmnicenilor şi îşi va „faulta” propria firmă? Vicenţiu Mocanu continuă să se bată cu pumnii în piept că nu are interese, conflicte şi se simte lezat din cauza situaţiilor ca aceasta, pe care presa nu are cum să nu le prezinte. Pentru toţi ceilalţi oameni este însă limpede că ar exista un conflict de interese şi că Mocanu ar avea de ales între interesul oraşului şi cel al firmei sale. Şi este doar una dintre situaţii… (va urma)

 

Articole Similare

Back to top button