Final de campionat pentru echipa vâlceană de handbal feminin

HCM_CSM Bucuresti* trupa pregătită de Carmen Amariei şi Luminiţa Dinu va fi ultimul adversar din Liga Naţională pentru HCM

Vineri, 22 aprilie, de la ora 19.00, HCM Rm. Vâlcea va juca, în deplasare, cu Universitatea Alexandrion Cluj. Va fi ultimul meci al echipei de handbal vâlcene din acest sezon în campionatul primului eşalon. Aşa cum am mai amintit şi în ediţia trecută a publicaţiei noastre, partida nu va fi tocmai una de vacanţă pentru „municipale”. Acestea trebuie să câştige la poalele Feleacului pentru a nu mai avea nicio emoţie în privinţa îndeplinirii obiectivului, care, în acest sezon, a fost ocuparea unuia dintre primele opt locuri în Liga Naţionale.

Înaintea acestei dispute situaţia se prezintă astfel: HCM se află pe locul 8 şi are cu două puncte mai mult decât HC Zalău, ocupanta locului 9. Chiar şi cu un egal la Cluj, trupa lui Constantin Ştefan va termina peste HC Zalău, care, în caz de egalitate de puncte cu Vâlcea, este dezavantajată de rezultatele directe. Este posibil, însă, ca Mihaela Ani-Senocico & Co. să nici nu fie nevoite să obţină vreun punct la Cluj-Napoca. Dacă HC Zalău va pierde în ultima etapă, de pe teren propriu, în faţa Coronei Braşov, atunci situaţia va rămâne aceeaşi precum cea după penultima etapă, cu HCM Rm. Vâlcea pe locul 8. Teoretic, vâlcencele mai pot spera chiar şi la locul 7. În acest caz, condiţia este ca ele să câştige în faţa Universităţii, iar SCM Craiova (aflată acum pe locul 7) să piardă la Bucureşti, în faţa Rapidului sau să scoată cel mult un egal. Nu este un scenariu SF. În acest retur de campionat, „feroviarele” au produs câteva surprize şi n-ar fi exclus să adauge pe lista de victime şi gruparea Simonei Gogârlă, care, în acest moment, are cu doar un punct mai mult decât HCM în clasament. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button